Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 22

Romanas Polanskis Berlynalėje pripažintas geriausiu režisieriumi (video)

Pastaruoju metu kamuojamas sunkumų režisierius Romanas Polanskis galų gale sulaukė ir geros žinios. Sekmadienį pasibaigusiame tarptautiniame Berlyno kino festivalyje jam buvo įteiktas geriausio režisieriaus apdovanojimas už filmą „Vaiduoklis“ (angl. „Ghost writer“).
R.Polanskis ir E.Mcgregoras
R.Polanskis ir E.Mcgregoras / „Acmefilm“ nuotr.

76 metų kūrėjas buvo pagerbtas „Sidabrinio lokio“ statūlėle už politinį trilerį, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka Ewanas Mcgregoras bei Pierce‘as Brosnanas.

Kadangi pats filmo kūrėjas dėl namų arešto negalėjo atvykti, prizą atsiimė filmo prodiuseris Alain Sarde, kuris padėkos kalboje teigė esą Romanas Polanskis labai didžiuosis šiuo įvertinimu.

„Manau, kad Romanas (rež. Romanas Polanskis) bus labai sujaudintas sužinojęs apie šį apdovanojimą. Vis dėlto per paskutinį mūsų pokalbį jis užsiminė: „Net jei ir galėčiau vis tiek nevykčiau, nes po paskutinio mano apsilankymo festivalyje atsidūriau už grotų“, – užuominomis šmaikštavo prodiuseris.

Tačiau visi klausiusieji suprato, jog kalba eina apie Romano Polanskio areštą įvykusį jam atvykus į Ciuricho kino festivalį atsiimti apdovanojimo už viso gyvenimo nuopelnus. Režisierius buvo sulaikytas už išprievartavimą įvykusį prieš 30 metų.

„Vaiduoklį“ režisierius baigė kurti jau būdamas kalėjime ir namų arešte Šveicarijoje. Lietuvoje šis filmas turėtų pasirodyti artimiausiu metu.
 

VIDEO: 'The Ghost Writer' Trailer HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius