-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 03

„Skalvijoje“ – filmas apie legendinį prancūzų menininką Serge‘ą Gainsbourg‘ą (video)

Serge‘as Gainsbourg‘as buvo kultinis prancūzų menininkas, pasižymėjęs ne vienu talentu ir provokavęs aplinkinius į padoraus gyvenimo rėmus netelpančiu gyvenimo būdu.
„Gainsbourg‘as. Didvyriškas gyvenimas“
„Gainsbourg‘as. Didvyriškas gyvenimas“ / Kadras iš filmo

Nelengvos užduoties sukurti šios prieštaringos asmenybės, kurioje tilpo dainų atlikėjas ir kompozitorius, aktorius ir režisierius, poetas ir dailininkas, ėmėsi prancūzų režisierius Joannas Sfaras. Jo debiutinis filmas „Gainsbourg‘as. Didvyriškas gyvenimas“ nuo sausio 7 d. pradedamas rodyti reguliariajame „Skalvijos“ kino centro repertuare, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Skandalą sukėlė ir S. Gainsbourg‘o kartu su jamaikiečiais įrašyta nauja Prancūzijos himno „Marselietė“ versija. Himnas netikėtai nuskambėjo regio ritmu, vietoj žodžių „į piliečių rankas“ dainuojant „į rankas kiaušingalvių“.

„Daugelis lietuvių, paklausti, ar yra girdėję apie Serge‘ą Gainsbourg‘ą, dažniausiai atsako neigiamai, tačiau išgirdę žymiausią jo dainą „Je t'aime... moi non plus”, kurios versijų sukurta jau ne viena dešimtis, džiaugsmingai atpažįsta girdėję. Filmo „Gainsbourg‘as. Didvyriškas gyvenimas“  žiūrovai galės ne tik išgirsti žymiausius ir gražiausius jo kūrinius, bet ir artimiau susipažinti su šia kontroversiška asmenybe, kerėjusia moteris ir provokavusia visuomenę tiek savo kūriniais, tiek pasisakymais“, – sakė Vilma Levickaitė, „Skalvijos“ kino centro vadovė.

J. Sfaro filmas sukurtas remiantis paties režisieriaus, kuris laikomas vienu talentingiausių Prancūzijoje komiksų autorių, bestseleriu apie S. Gainsbourg‘ą – legendinį žydų kilmės dainininką.  S. Gainsbourg‘o vaikystė prabėgo nacių apgultame Paryžiuje, mokantis groti pianinu, piešiant natiurmortus ir moterų aktus dailininko studijoje. Iki trisdešimties būsimoji prancūzų muzikos ikona siekė tapti dailininku, tačiau vėliau paniro į muziką ir čia sulaukė tikrosios sėkmės.

Savo garsiausias, erotikos kupinas meilės dainas menininkas sukūrė įkvėptas vienų svarbiausių ano laikmečio prancūzų pop kultūros moterų. Tarp jų – aktorė ir populiari chanson atlikėja Juliette Greco (akt. Anna Mouglalis), žavioji  kino aktorė ir daininkė Brigitte Bardot (akt. Laetitia Casta), dainininkė France Gall (akt. Sara Forestier),  jo didžiąja meile tapusi britų aktorė ir dainininkė Jane Birkin (akt. Lucy Gordon).

VIDEO: Gainsbourg UK Trailer

Bene žinomiausią singlą „Je t'aime... moi non plus“ (pranc. aš tave myliu... aš tavęs nebe) jis įrašė su Brigitte Bordot, tačiau pasklidus gandams apie neva įraše girdimas dainininkų glamones, jis nebuvo išleistas. Vėliau šią dainą menininkas įrašė kartu su J. Birkin. Vatikanas kūrinį pasmerkė ir pavadino amoraliu, o S. Gainsbourg‘as šmaikštaudamas pasiūlė popiežiui įsiklausyti į beveik liturginę dainos melodiją.

Skandalą sukėlė ir S. Gainsbourg‘o kartu su jamaikiečiais įrašyta nauja Prancūzijos himno „Marselietė“ versija. Himnas netikėtai nuskambėjo regio ritmu, vietoj žodžių „į piliečių rankas“ dainuojant „į rankas kiaušingalvių“.

„Norėjau sukurti istoriją, kuri primintų Džekilo ir Haidno konfliktą. Juk ir S. Gainsbourg‘as pats pripažino, kad tam tikra prasme jis yra prakeiktas ir kartais net visai smagu tokiu būti. Galbūt jo istorijos esmė tokia, kad mūsų vidiniai demonai priverčia daryti dalykus, kurie ne visada yra blogi ir netinkami. Jie gali būti naudingi, suteikti drąsos ir energijos“, – interviu „Clashmusic.com” yra minėjęs filmo režisierius.

Filmas „Gainsbourg‘as. Didvyriškas gyvenimas“ „Skalvijos“ ekranuose suksis iki pat vasario. Tai yra jau 21–as filmas, kurio platinimo teises Lietuvoje įsigijo „Skalvija“, siekdama užtikrinti kuo įvairesnį kino teatrų repertuarą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius