Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 25

Tarptautiniame Toronto kino festivalyje – Lietuvoje filmuotas filmas

Režisieriaus Mikael Marcimain juostos “Džentelmenai”, kurios filmavimo darbai vyko ir Lietuvoje, pasaulinė premjera įvyko rugsėjo 5 d. tarptautiniame Toronto kino festivalyje, prestižinėje „Specialių pristatymų“ programoje.
Režisieriaus Mikael Marcimain juosta “Džentelmenai”
Režisieriaus Mikael Marcimain juosta “Džentelmenai” / UAB „Dansu“ nuotr.

Šis festivalis yra vienas didžiausių bei reikšmingiausių renginių kino industrijoje, jame rodomi tik aukštos klasės žymiausių kino kūrėjų darbai.
Švedų kino kompanijos „B-reel“ prodiusuota juosta, prie kurios įgyvendinimo prisidėjo gausus būrys Lietuvos kino profesionalų, sukurta pagal švedų rašytojo Klas Ostergren bestselerius „Džentelmenai“ ir „Gangsteriai“.

Šios knygos išverstos į daugiau nei 30 pasaulio kalbų, o literatūros kritikai vienbalsiai tvirtina, kad tai – genialūs kūriniai. 

Šios knygos išverstos į daugiau nei 30 pasaulio kalbų, o literatūros kritikai vienbalsiai tvirtina, kad tai – genialūs kūriniai. 

Filme tuo pat metu garbinamas ir apraudamas laikotarpis po Antrojo pasaulinio karo: jo išsilaisvinimas, kartu su laukiniais džiazo ritmais, poezija, ekonomikos pakilimas bei išsikerojusi korupcija. 

„Filmas pradėjo savo tarptautinę kelionę viename didžiausių pasaulio kino festivalių. Tai 
neapsakomas jausmas. Tikimės, kad tai bus viena įtakingiausių bei žinomiausių juostų, keičiančių Europos kino istoriją“, – teigė filmo prodiuseriai. 


Šis kino epas buvo išrinktas šių metų tarptautinio Stokholmo kino festivalio atidarymo filmu bei varžysis konkursinėje festivalio programoje. Lietuvoje filmuotą filmo atkarpą prodiusavo kino gamybos kompanija „Dansu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius