2011 12 19

Timūras Bekmambetovas pripažintas geriausiu užsienio režisieriumi

Rusijos režisierius ir prodiuseris Timūras Bekmambetovas tęsia užsienio rinkų užkariavimą. Filmų „Nakties sargyba“, „Dienos sargyba“ ir „Eglutės“ autorius pelnė prestižinį apdovanojimą Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Nacionalinės kino teatrų savininkų asociacijos buvo pripažintas geriausiu užsienio režisieriumi.
Režisierius Timūras Bekmambetovas
Režisierius Timūras Bekmambetovas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Režisierius

Oficialus apdovanojimas vyrui bus įteiktas 2012 metų balandžio 23 d. „Caesars Palace“ pramogų komplekse Los Andžele, antrosios „CinemaCon“ konvencijos metu. Pirmoji konvencija įvyko 2011-ųjų kovą. Jos laureatais tapo aktoriai Cameron Diaz, Chrisas Hemsworthas, Ryanas Reynoldsas ir Helen Mirren.

„CinemaCon“ atstovas Mitchas Neuhauseris pagarbiai atsiliepė apie Rusijos kūrėją bei jo talentą, ir tvirtino, kad vyras apdovanotas unikaliomis savybėmis, leidžiančiomis prie kino ekrano prikaustyti viso pasaulio žiūrovus.

Būdamas sėkmingiausiu Rusijos prodiuseriu ir režisieriumi T.Bekmambetovas nuolat sukasi darbų virtinėje, o jo filmai visuomet pritraukia mases žiūrovų ir tampa vienais žiūrimiausių visame pasaulyje. Šiuo metu T.Bekmambetovas dalyvauja net dešimties kino juostų filmavimuose ir teigia, jog sukurti filmą yra taip pat sunku kaip paleisti raketą į kosmosą.

Kitąmet T.Bekmambetovo laukia ypatingas įvykis. Kartu su kino genijumi Timu Burtonu vyras prodiusuoja šiuo metu montuojamą trilerį „Abraomas Linkolnas: Vampyrų medžiotojas“ (orig. „Abraham Lincoln: Vampire Hunter“, 2012), kuris Lietuvą pasieks 2012-ųjų rugpjūtį. Kino kritikai jau dabar puse lūpų užsimena, jog šis filmas turi visas galimybes tapti pasauline sensacija.

Mistinių istorijų mėgėjai jau sausio 6 dieną išvys specialiųjų efektų veiksmo trilerį „Tamsiausia valanda“ (orig. „The Darkest Hour“, 2011), kurį prodiusavo talentingasis T.Bekmambetovas, sumaniai dirigavęs specialiuosius efektus kūrusiai komandai ir filme susprogdinęs Kremlių. Filmo kūrėjai pasirinko 3D formatą norėdami miesto vaizdus paversti reikšminga filmo dalimi ir priversti žiūrovus bent kino salėje susidurti su nežemiškomis jėgomis.

Įsibrovėliai atakuoja Žemę. Žiūrovai tampa šios invazijos Maskvoje liudininkais. Pagrindiniai filmo herojai – turistai, į Rusijos megapolį atvykę linksmintis ir dirbti. Netikėtai viskas pasisuka kitu kampu ir grupė jaunuolių priversti stoti į kovą už savo gyvybes.

Įspūdingi specialieji efektai, kova dėl išlikimo ir akistata su nežemiškomis būtybėmis kinuose jau nuo sausio 6 dienos.

Filmo anonsas:

 

VIDEO: The Darkest Hour (2011) Official Movie Trailer 1080p HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius