Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2011 03 18

Vaikų dešimtmečio filmas – „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“

Filmas „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“, pastatytas pagal trečiąją britų rašytojos J.K.Rowling knygą iš serijos apie berniuką burtininką, vaikų buvo pripažintas geriausiu dešimtmečio filmu.
„Haris Poteris ir Azkabano kalinys“
„Haris Poteris ir Azkabano kalinys“ / Kadras iš filmo

Kaip pranešė BBC, šią juostą geriausia išrinko vaikai nuo 5 iki 15 metų, o žinia buvo paskelbta per Londone vykusius „First Light“ apdovanojimus. Su Alfonso Cuarono režisuotu filmu „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“ varžėsi tokie konkurentai kaip „Šrekas“, „Banginių vadeliotoja“, „Linksmosios pėdutės“ ir „Aukštyn“. Tačiau 2004-aisiais ekranizuota burtininko istorija tapo vaikų favorite.

„Tai didžiulė garbė. Ypač smagus ir jaudinantis faktas tas, kad šią juostą dešimtmečio filmu išrinko vaikai“, – sakė kino juostos prodiuseris Davidas Heymanas. Jis pridūrė, jog „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“ skirtas kiekvienam, nuo 5 iki 105 metų, tačiau didžiausia filmo žiūrovų grupė – vaikai. Kasmetiniai „First Light“ apdovanojimai, per kuriuos sėkmės susilaukė A.Cuarono filmas, skirti skatinti jauniems režisieriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius