Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 13

„Viasat“ kino komedijų festivalio atidaryme – lietuviška parodija ir britiškas humoras

Jau ketvirtadienį komedijų fanai vyks į vienintelio Lietuvoje kino komedijų festivalio atidarymą. Šypsenų šventėje galima tikėtis ne tik pirmojo festivalio filmo – nuotaikingos humoro karalių britų komedijos, bet ir juokingiausios Lietuvoje televizijos laidos „Dar pažiūrėsim“ kūrybinės grupės staigmenos.
Giedrius Savickas
Giedrius Savickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atidarymo šventę patikėta vesti vienam juokingiausių žmonių Lietuvoje – aktoriui Giedriui Savickui. Jis ir laidos „Dar pažiūrėsim“ kūrybinė grupė festivalio atidarymui rengia staigmeną – gyvai atliekamas improvizacijas kino tema.

„Viasat“ kino komedijų festivalio atidarymo filmas – režisieriaus Jonathano Lynno veiksmo filmo parodija „Pataikyk kulką į mane“ su genialiais Didžiosios Britanijos aktoriais ir subtilaus britiško humoro pipiriukais. Šis filmas sukurtas prancūziško Pierre’o Salvadorio kūrinio motyvais. Kai aristokratiškas visą gyvenimą samdomu žudiku dirbęs Viktoras atsisako įvykdyti užduotį, nes ... įsimyli savo taikinį – gero nelauk. Po kojomis pasipainioja nevėkšla Tonis ir pasiprašo į mokinius, buvęs darbdavys užsiundo bejausmį ir „ begalvį“ seklį , o taikinys ir meilės objektas – pribloškianti vilioklė Rouz – irgi ne be nuodėmės, nes paprastas tepliones pardavė už sumą, tolygią Rembranto šedevrui.

Žavią vagišę vaidina vis dažniau garbinama kino aktorė Emily Blunt, į pensiją besiruošiantį žudiką – Billas Nighty, o nevėkšlos vaidmeniui idealiai tinka Rupertas Grintas, žinomas kaip Ronis, Hario Poterio draugas.

„Viasat“ kino komedijų festivalio atidarymo šventė vyks kino centre „Forum Cinemas Vingis“ ir prasidės 19 val. Žiūrovai, pageidaujantys dalyvauti atidaryme ir lietuviškas parodijas bei pirmąjį festivalio filmą pamatyti kartu su kino industrijos atstovais, gali įsigyti bilietus į atidarymo renginį kino teatro kasose.

Kino komedijas pristato Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris” ir didžiausia skaitmeninės palydovinės televizijos operatorė Baltijos regione „Viasat“. Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ yra didžiausias kino renginys Lietuvoje, rengiamas jau 15 metų. „Viasat“ – didžiausia skaitmeninės palydovinės televizijos operatorė Baltijos regione. Jos klientai – daugiau nei 200 tūkstančių šeimų Baltijos šalyse ir Ukrainoje.

„Viasat“ kino komedijų festivalis vyks spalio 14-21 dienomis Vilniuje, kino centre „Forum Cinemas Vingis”. Spalio 22 dieną komedijos persikels į Kauną, o spalio 23 dieną festivalio filmai pasieks Klaipėdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius