-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 09

Winona Ryder sugrįžta į kiną

Dvejų Oskarų nominantė ir viena iš pačių įdomiausių Holivudo aktorių Winona Ryder žiūrovams puikiai žinoma iš tokių kultinių filmų kaip 1992 metų Franciso Fordo Copollos „Drakulos“ (Dracula), ketvirtos „Svetimo“ (Alien: Resurrection) dalies ir naujai perkurtos „Žvaigždžių kelio“ epopėjos. Pritrenkiamai pasirodžiusi 2010 metais kino genijaus Darreno Aronofsky‘io šedevru laikomame trileryje „Juodoji gulbė“ (Black Swan), aktorė nesirodė didžiajame kine daugiau nei trejus metus.
Winona Ryder filme "Paskutinė riba"
Winona Ryder filme "Paskutinė riba"

Tiesa, tuo laikotarpiu ją buvo galima išgirsti groteskiškoje Timo Burtono pasakoje „Frankenvynis“ (Frankenweenie), kuriai ji paskolino savo balsą ir pamatyti filme „Ledinis“ (Iceman), kuris iškart išleido DVD formatu, tačiau kino teatruose jos pasigęsta.

Winona Ryder
Winona Ryder

Lietuvos žiūrovų išsiilgta Winona Ryder po tokios nemažos pertraukos pagaliau sugrįžta į didžiuosius ekranus filme „Paskutinė riba“ (Homefront), kuriam scenarijų parašė legendinis veiksmo filmų aktorius Sylvesteris Stallone.

Šis filmas - apie buvusį kovos su narkotikais padalinio pareigūną (vaid. Jason Statham), kuris su dukrele gyvena ramų provincijos miestelio gyvenimą, tačiau vieną dieną supranta, kad neišvengs kriminalinių praeities šešėlių.

Šis filmas - apie buvusį kovos su narkotikais padalinio pareigūną (vaid. Jason Statham), kuris su dukrele gyvena ramų provincijos miestelio gyvenimą, tačiau vieną dieną supranta, kad neišvengs kriminalinių praeities šešėlių.

Šeryl personažas (vaid. Winona Ryder), kaip visada - gražuolė, tačiau - ne geriečių pusėje. Įsipainiojusi tarp gaujų interesų, su turtinga kriminaline patirtimi, palūžusi morališkai, bet kartu žinanti, kaip išgyventi šiame žiauriame pasaulyje. Būtent tokį moters paveikslą simbolizuoja aktorė, todėl žiūrovai galės pasimėgauti vienu iš jos retų fatališkos moters įkūnijimų kine.

Viename interviu apie vaidmenį filme “Paskutinė riba” (Homefront) aktorė sakė: „Mano personažas Šeryl atlieka tarpininko vaidmenį tarp grupuočių, prekiaujančių metamfetaminu. Ji žino, kur tai gali nuvesti, žino, kaip sugriaunami gyvenimai. Gaujos, kuriose verda veiksmas, yra bauginančios ir degradavusios. Šie žmonės yra labai pavojingi.“

Suvaidinusi toli gražu ne saldžiame amplua, filmavimo aikštelėje Winona taip pat nesielgė pavyzdingai. Ji buvo apkaltinta rūkymo propagavimu, nes tarp filmavimų kasdien surūkydavo bent po pakelį cigarečių. Teisintis nė neketinanti aktorė atkirto nemananti , kad jos pavyzdys turėtų daryti įtaką aplinkiniams. Juk niekas neprieštarauja, kad filme Šeryl taip pat rūko. Smulkutė aktorė ir filme, ir gyvenime dėvi aptemptus džinsus, mėgsta rokerišką aprangos stilių. Taigi, galima drąsiai sakyti, kad šis vaidmuo jai ypač tinka.

Verta paminėti, kad Winonos kolegė Kate Bosworth filme “Paskutinė riba” tapo visiškai neatpažįstama. Žiūrovams įsiminusi kaip įspūdinga gražuolė juostoje “21”(21), Kate atitinka visus saldžiosios gražuolės stereotipus. Kad įtikinamai suvaidintų bevalę narkomanę Kesi, Kate prisipažino specialiai kentusi nemigą. Jos personažas filme arti psichinio išsekimo ribos, todėl norėdama įsijausti į vaidmenį pati nusprendė save nualinti. Kate žurnalistams sakė, kad jos vaidmuo buvo ypatingai įdomus - teko atskleisti keisčiausius emocinius derinius: nuo isteriškumo, silpnumo, apsileidimo iki motiniškos meilės ir kilnių žmogiškumo apraiškų.

Kate Bosworth
Kate Bosworth

Tokį nekasdienį dvejų stulbinamo moteriško grožio aktorių pasirodymą Lietuvos žiūrovai galės įvertinti jau nuo gruodžio 13 dienos, kai į kino teatrus atkeliaus vienas įdomiausių gruodžio mėnesio kino projektų – „Paskutinė riba“ (Homefront).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius