-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

12-oji Vilniaus Knygų mugė – jau vasario 17 dieną

Jau mažiau nei po mėnesio, vasario 17-ąją, Vilniuje prasidės 12-oji knygų mugė, kuri, kaip įprasta, truks keturias dienas. Didžiausias šalyje knygų renginys kvies į daugiau nei 200 renginių, mugėje dalyvaus 220 kompanijų iš 9 šalių.
Knygų mugės akimirka
Knygų mugės akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šių metų mugės naujovė – Knygos kino salė. Lankytojai turės galimybę pamatyti 6 dokumentinius filmus apie įžymius kūrėjus (3 jų – skirti Č. Milošui) ir 8 meninius filmus, dauguma jų – garsių romanų ekranizacijos.  


Jau 12 kartą rengiama mugė išlaikys tradiciškumą. Mugės dienos :
vasario 17 d., ketvirtadienis – BIČIULIŲ DIENA, 10.00 val. – 19.00 val.
vasario18 d., – ILGASIS PENKTADIENIS, 10.00 val. – 21.00 val.
vasario 19 d., šeštadienis – NEKASDIENIŲ PASIMATYMŲ DIENA, 10.00 val. – 21.00 val.
vasario 20 d., sekmadienis – ŠEIMOS DIENA, 10.00 val. – 17.00 val.


Tačiau šiemet skaitytojų lauks ne tik ilgasis penktadienis, šeštadienis šiemet taip pat ilgasis – mugė dirbs iki 21 val. vakaro. Bilietų kainos išlieka tos pačios (10 Lt), tie, kurie nenori stovėti eilėse prie bilietų, gali juos įsigyti iš anksto Bilietų pasaulio kasose.


Dar viena šių metų naujiena – nemokamas mugės autobusas, kuris kursuos penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį nuo Katedros aikštės iki LITEXPO centro. Lankytojų patogumu padėjo pasirūpinti Vilniaus miesto savivaldybė.


Knygų mugėje, planuojama, apsilankys 12 užsienio rašytojų. Italai Pietro U. Dini ir Guido Michelini pristatys kalbotyros veikalus, į mugę atvyks ir knygos apie Czeslawą Miloszą rengėjas Marekas Kornatas, istorijos profesorius iš Jungtinių Valstijų, knygos „Žydų šimtmetis“ autorius Jurijus Sliozkinas, britas, gyvenantis Paryžiuje, Stephenas Clarke`as, knygos „Vieneri metai mėšle“ autorius, pirmasis juodaodis autorius, britas Mike Gayle, ekscentriškoji suomė Sofi Oksanen ir kiti. Vienas iš garbiausių mugės svečių – Tomas Venclova, kuris mugėje dalyvaus net penkiuose skirtinguose renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius