Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje leidykla VAGA kviečia į keturias diskusijas

Iki kasmetės neabejingųjų knygai šventės – Tarptautinės Vilniaus knygų mugės – liko mažiau nei savaitė (vasario 17–20 d.).
Knygų mugės akimirka
Knygų mugės akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiemet leidykla VAGA savo skaitytojams siūlo keturis susitikimus-diskusijas, kurių pirmoji įvyks jau pirmąją bičiulių dieną (ketvirtadienį). Mugės lankytojai kartu su politologu Lauru Bieliniu, filosofu Gintautu Mažeikiu, režisieriumi Gintaru Varnu ir teatro „Utopia“ aktoriais galės pasinerti į utopizmo idėjų pasaulį – diskutuoti apie dar XVI a. Tomo Moro knygoje „Utopija“, kurios pilnas pavadinimas „Utopija: aukso knyga, tokia pat naudinga, kaip ir įdomi apie geriausią valstybės santvarką ir apie naująją Utopijos salą“, dėstomas išgalvotosios šalies tiesas („Litexpo“, vasario 17 d., ketvirtadienį, 18 val., salėje 5.1).

Ilgąjį penktadienį vaikų scenoje vaidinsime pasaką – teatralizuotame naujai išleistų poeto Kosto Kubilinsko knygelių pristatyme ne tik mažiausieji, bet ir visi užaugę su K. Kubilinsko eilėmis, turės progą kartu su išradingąja vaikų pamėgto ir gausiai lankomo „Pasakų kambario“ (vykstančio knygynų tinkle VAGA) vedėja Indre Sakalauskiene žaisti ir vaidinti linksmą pasakaitę „Vilkas uodegą prišalo“. Vaikų scenoje dėmesio ir šypsenų taip pat tikėsis ir lauks kitų ne mažiau populiarių poeto istorijų personažai: Agė Melagė ir Ledinukas.

Vakarėjant 3.2 salėje jau antrus metus iš eilės kviečiami susiburti rimtosios psichologijos skaitytojai, kur socialinių mokslų daktaras Visvaldas Legkauskas ir klinikinė psichologė-psichoterapeutė Genovaitė Petronienė pristatys naujausias psichologijos klasikos knygas: vieno iš įtakingiausių dvidešimtojo amžiaus Amerikos psichologų ir humanistinės egzistencialistinės psichologijos klasikų Rollo May‘jaus (1909–1994) garsiausią veikalą „Meilė ir valia“, Sigmundo Freudo knygą „Totemas ir tabu“, kurioje autorius „ketinimais ir įžvalgomis peržengia medicinos ribas, įsiveržia į humanitarinius mokslus ir atveria žmogaus klausimą apmąstančiam skaitytojui neaprėpiamas sielos praeities perspektyvas, pirmaprades žmonijos moralinės, visuomeninės, mitinės-religinės priešistorės ir ankstyvosios istorijos gelmes“; bei žymaus radijo diktoriaus ir rašytojo mokslinėmis temomis Jay Ingramo veikalą „Proto teatras“, kuriame autorius gilinasi į sąmonę ir mūsų smegenų veiklą, mėgindamas išsiaiškinti, kaip pasaulis, jį suvokiant, įgauna prasmės. Renginį ves žurnalistė Jolita Zykutė (16 val., 3.2 salė).

Šeimos dieną visus tėvelius ir mamytes sudomins šeimos santykių konsultacijų pradininkės, vaikų psichologės Aurimos Dilienės, socialinių mokslų daktarės ir eksperimentinės vaikų motinos mokyklėlės „Vaikystės sodas“ įkūrėjos Austėjos Landsbergienės bei Prieraišiosios tėvystės centro steigėjų Vitalijos Pilipauskaitės-Butkienės diskusija „Laimingų vaikų paslaptys“. „Profesionalios“ mamos ir „Mamos žurnalo“ atstovės skaitys, komentuos ir juoksis kartu su naujausia serijos „Mamos biblioteka“ Steve'o Biddulpho knyga „Laimingų vaikų paslaptis“ – vadovėliu, padėsiančiu tėvams bendrauti su vaikais nuo kūdikystės iki paauglystės.

Leidyklos VAGA diskusijos:

Vasario 17 d. – Bičiulių diena
18 val., 5.1. salė
Užmirštas UTOPIJOS gebėjimas: T. Moro knygos „Utopija“ pristatymas

Vasario 18 d. – Ilgasis penktadienis
14 val., Vaikų scena
Vaidiname pasaką.
Teatralizuotas Kosto Kubilinsko knygelių vaikams pristatymas.

16 val., 3.2 salė
Psichologinio sąmoningumo beieškant.
„Psichologijos klasikos“ serijos knygų R. May „Meilė ir valia“, J. Ingram „Proto teatras“ ir Z. Freud „Totemas ir tabu“ pristatymas.

Vasario 20 d. – Šeimos diena
11 val., 5.5 salė
Laimingų vaikų paslaptys. „Mamos biblioteka“ knygos S. Biddulpho „Laimingų vaikų paslaptis“ pristatymas-diskusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius