Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių rašytojai pristatys naujus savo romanus

Vilniaus knygų mugėje šįmet, kaip ir kasmet, bus gausu susitikimų su mylimais rašytojais lietuviais. Ne vienas jų skaitytojams pristatys naujausius savo romanus.
Jaunosios kartos rašytoja L.S.Černiauskaitė skaitytojams pristatys savo knygą „Kambarys jazmino krūme“.
Jaunosios kartos rašytoja L.S.Černiauskaitė skaitytojams pristatys savo knygą „Kambarys jazmino krūme“. / „Scanpix“ nuotr.

Vasario 19 d., penktadienį, 17 val. Rašytojų kampe žinoma jaunosios kartos rašytoja Laura Sintija Černiauskaitė pristatys knygą „Kambarys jazmino krūme“. Renginyje dalyvaus rašytoja Vanda Juknaitė ir literatūros kritikė Giedrė Kazlauskaitė. Po renginio Laura Sintija Černiauskaitė su skaitytojais bendraus ir dalins autografus „Alma litteros“ stende.

Naujausią rašytojos knygą sudaro apysaka „Prieblandos seserys" ir apsakymas „Kambarys jazmino krūme". Autorė pasakoja, kad, nors apysaka atsirado pirmoji ir yra savotiška apsakymo motina, pirmiausia susipažinsite su apsakymu ir gal net užsuksite į kambarį jazmino krūme.

Vasario 20 d., šeštadienį, susitikti pakvies rašytojos Dalia Jazukevičiūtė ir Dovilė Zelčiūtė. Pirmoji 14 val. „Litexpo“ salėje 5.1 pristatys naujausią savo romaną „Gyvatė keičia odą“. Renginyje dalyvaus Regimantas Tamošaitis.

16 val. „Litexpo“ salėje 5.5 poetė Dovilė Zelčiūtė pristatys pirmąjį savo romaną „Gastrolės“. Renginyje, kurį ves žurnalistė Virginija Majorovienė, dalyvaus rašytoja Laura Sintija Černiauskaitė, poetas Evaldas Ignatavičius. Romano pasakojimui autorė pasirinko autentišką laiką – sovietmetis, laikotarpis prieš Atgimimą. Konkreti veiksmo vieta – Kaunas, dramos teatras. Pagrindinė romano herojė paauglė Akvilė auga drauge su savo meile, skirta garsiam aktoriui Vanagui.

Vasario 21 d., sekmadienį, 13 val. Elena Kurklietytė pristatys naujausią savo romaną „Šešėlių verpėja. Laukinės Todės istorija“. Šiame romane archeologo Benedikto akimis autorė žvelgia į matriarchato ir patriarchato sandūros laikus. Atkasęs griaučius, archeologas tikisi surasti ir visą paleolito laikų gyvenvietę, ima kurti istoriją, kaip pelkėse galėjo atsirasti akmens amžiaus moters palaikai. Renginyje dalyvaus Petras Bražėnas, o ištrauką iš knygos skaitys aktorė Gražina Urbonaitė.

Tą pačią dieną 14 val. „Litexpo“ salėje 5.2 rašytojas Markas Zingeris pristatys naują savo romaną, kurį išleido po penkerius metus trukusios tylos. Rašytojas sugrįžta su romanu, kuriame jaunas lietuvis bastosi po pasaulį su motinos laiškeliu ir pajuodavusiu sidabro medaliuku, paslėptais kuprinėje. Knygoje panaudoti niekada Lietuvoje neskelbti dokumentiniai šaltiniai. Renginyje dalyvaus literatūrologas Laimantas Jonušys, TV režisierius Jonas Ohmanas, knygos ištrauką skaitys aktorė Gražina Urbonaitė, o saksofonu gros Vytautas Petrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius