Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkė J.Šmidtienė Vilniaus knygų mugėje domisi profesine literatūra

Sparčiai artėjant Vilniaus knygų mugei, 15min.lt domisi, ką žiemos vakarais vaikystėje skaitė ir tebeskaito žymūs Lietuvos žmonės. Šįkart apie savo mėgstamą literatūrą ir autorius pasakoja kaunietė menininkė, Kauno „Tekstilininkų ir dailininkų gildijos“ steigėja ir vadovė Jolanta Šmidtienė.
Originaliosios kalėdinės Kauno eglės puošėja J.Šmidtienė Vilniaus knygų mugėje labiau dairosi ne grožinės, bet profesinės literatūros.
Originaliosios kalėdinės Kauno eglės puošėja J.Šmidtienė Vilniaus knygų mugėje labiau dairosi ne grožinės, bet profesinės literatūros. / Asmeninio archyvo nuotr.

Plačiajai visuomenei jos pavardė tapo žinoma po to, kai šiemet menininkė sugalvojo ir kartu su pagalbininkais originaliai išpuošė pagrindinę Kauno eglę. Rotušės aikštėje stovėjusi žaliaskarė vieno naujienų portalo skaitytojų nuomone, šiemet buvo gražiausia Lietuvoje.

Kokias knygas mėgote skaityti vaikystėje?

Jų buvo labai daug. Ne vieną kartą skaičiau Džanio Rodario „Čipolino nuotykius“, pasakas apie Eglę žalčių karalienę, Pelenę. Paauglystėje, kaip ir dauguma, perskaičiau viską apie indėnus, taip pat ir istorinius Alexandre Dumas romanus, pradedant knyga „Trys muškietininkai“. Buvo ir rusų literatūros periodas. Tuo metu visi gyrė, pavyzdžiui, Aleksandrą Bloką, tai skaitėme ir mes.

Kokią literatūrą skaitote dabar?

Paskutiniu metu dažniau nei knygas skaičiau žurnalus. Stengiuosi perskaityti kuo daugiau laikraščių, specializuotų, meno leidinių, tokių kaip „Nemunas“. Paskutinė perskaityta knyga – Dano Brawno „Da Vinčio kodas“.

Ar lankotės Vilniaus knygų mugėje?

Esu buvusi ir ne kartą. Manau, kad tai labai geras renginys ypač tiems, kurie ieško profesinės literatūros, kad ir mums – menininkams. Knygynuose jos sunku rasti. Šiemet, jei tik leis galimybės, būtinai važiuosiu į Vilniaus knygų mugę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius