Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 03 /2014 03 05

15min.lt konkursas: laimėkite knygą „Mano mažasis genijus“

15min.lt ir leidykla „Eugrimas“ skelbia konkursą: laimėkite Kristine Barnett knygą „Mano mažasis genijus“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Eugrimas“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

„Jo istorija yra simbolinė visų vaikų istorija. Nors mano vaiko gebėjimai yra unikalūs, tačiau pasakojimas apie jį atskleidžia galimybę, kurią turime visi, – realizuoti tai, ką savyje turime nepaprasto. O tuomet galbūt paaiškės, jog genijai nėra tokie reti“, – neseniai išleistoje knygoje „Mano mažasis genijus“ rašo JAV edukologė Kristine Barnett. 

Kai jos sūnui Džeikui buvo dveji, gydytojai prognozavo, kad ateityje jis greičiausiai negalės skaityti ar netgi savarankiškai užsirišti batų. Vaikui buvo diagnozuotas Aspergerio sindromas, kuris, kaip teigė gydytojai, pamažu išsivystys iki sunkios formos autizmo. Tačiau tai nesužlugdė K. Barnett.

Leidyklos „Eugrimas“ išleistoje knygoje K. Barnett aprašo išskirtinę ir pamokančią patirtį, kurią sukaupė auklėdama sūnų Džeiką. Optimistiniame pasakojime JAV edukologė teigia, kad kiekvienas vaikas gali būti genijus ir pataria, kaip atskleisti stipriausius kiekvieno vaiko gebėjimus. Knygos autorė kviečia visus tėvus pažvelgti į savo vaikus kitomis akimis, įžvelgti jų talentus ir padėti jiems atrasti save.

Knygos autorės teigimu, genialių vaikų aplink yra kur kas daugiau, nei manome. Kad jie atsiskleistų, svarbu nuo mažens ugdyti jų entuziazmą ir domėjimąsi aplinkiniu pasauliu. 

„Tėvai neretai koncentruojasi ties vienu negatyviu dalyku, taip nesąmoningai slopindami tikruosius vaiko pomėgius. Pavyzdžiui, samdo matematikos korepetitorių, jeigu vaikui nesiseka matematika. Tačiau jeigu vaikui labai patinka ir sekasi anglų kalba, tėvai mano, jog papildomos pagalbos nereikia. O kodėl nepaskatinus vaiko rašyti pjeses ir trumpas istorijas?“ – knygoje klausia autorė.  Ši knyga neretai lyginama net su paties Antuano Sent Egziuperi „Mažuoju princu“ – alegorija apie užsisklendusį berniuką ir jo mažąją planetą.

Kviečiame laimėti knygą „Mano mažasis genijus“ atsakę į klausimą, kokie Jūsų vaikų talentai?

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“. 

Knyga atitenka Inga Bagužienė. Susisiekite su mumis adresu knygos@15min.lt dėl prizo atsiėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius