-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 21 /2014 07 23

15min.lt konkursas: laimėkite knygą vaikams „Nepaprasta milžiniškos kriaušės istorija“

15min.lt ir leidykla „Nieko rimto“ skelbia konkursą – laimėkite knygelę vaikams: Jakobo Martino Strido „Nepaprasta milžiniškos kriaušės istorija“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Nieko rimto“ nuotr.

Jakobo Martino Strido „Nepaprasta milžiniškos kriaušės istorija“ puikiai tiks vasaros atostogoms, kai nuotykių trokštama labiau nei bet kada. Istorijos autorius – danų karikatūristas J. M. Stridas ne tik iliustravo knygą, bet ir pats parašė jai tekstą, o knygos, kurių žodžius ir vaizdus kuria tas pats autorius, paprastai pasižymi vientisumu, teksto ir iliustracijų harmonija. Anksčiau dirbęs su politinėmis karikatūromis, dabar Jakobas kuria vaikams. Detalūs piešiniai ne tik papildo pasakojimą, bet ir tampa jo dalimi. Personažai tokie gyvi ir išraiškingi, kad pasibaigus pastraipai paveikslėliai pasakojimą tęsia toliau. Iliustruotojas suteikia galimybę paklaidžioti po miestelį, apsidairyti pagrindinių herojų namuose, ištyrinėti Kriaušės interjerą ir net žvilgtelti į Jūrų pabaisos vidų. Jei tekstą perskaityti dar galima pakankamai greitai, tai prie iliustracijų bus ką veikti gerokai ilgiau. Tačiau, kaip jau minėjau, verčiau neatskirti šių knygos dalių ir mėgautis tekstą papildant spalvingais piešiniais.

Tuo labiau, kad tekstas ne mažiau vertingas nei iliustracijos. Iš pirmo žvilgsnio gan paprasta istorija vaikams turtinga temomis ir stilių įvairumu. Prasideda ji paslaptingai – nuo laiško butelyje ir vienos mažos sėklytės. Šiai išaugus į milžinišką kriaušę, nuotykiai jau pasipila nesustabdomai. Kiekvienas skyrius pateikia herojams iššūkių, reikalaujančių drąsos ir sumanumo. Tai ypač aktualu skaitytojams berniukams. Juos, ypač nelabai susidraugavusius su knygomis, atbaido monotoniški, veiksmo stokojantys pasakojimai. Tokiems vaikams Kriaušės istorija – idealus pasirinkimas. Pasakojime netrūksta veiksmo, netikėtumų, šiek tiek techninių elementų ir žiupsnelis šiurpulio. Visi trukdžiai čia įveikiami, o tai, kas iš pirmo žvilgsnio gasdina, pasirodo besą ne taip jau baisu. Ypač, kai pašonėje turi patikimus bendrakeleivius.

Jūs galite laimėti šią knygą. Tam reikia atsakyti į klausimą: ko ieškoti išsiruošė šios knygos herojai Mičas ir Sebastianas?

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. 

Tiksliausiai atsakė Inga Iene, – išvyko ieškoti paslaptingosios salos, kurioje yra miestelio meras. Jai ir atitenka knyga. Susisiekite su mumis knygos@15min.lt dėl prizo atsiėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius