Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Tapinas: „Tai, kad žmonės žinos, jog Hermanas Hesė nėra alaus pavadinimas, bus gerai“

Siekiantiems tobulėti ir mėgstantiems skaityti, tačiau pritrūkstantiems laiko atsirinkti vertingus kūrinius, knygynas „Pegasas“ sudarė populiariosios klasikos kolekciją. Joje – populiarūs išliekamąją vertę turintys žinomų rašytojų kūriniai – nuo A. de Sent Egziuperi, R. Bacho iki H. Hesės – kuriuos rekomenduojama ne tik perskaityti, bet ir turėti savo namų bibliotekoje. Laiko patikrintų knygų kolekciją su specialiai kurtu drobiniu viršeliu nuo kovo mėnesio bus galima rasti visuose „Pegaso“ knygynuose.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak skaitytojų išrinktos geriausios praėjusių metų lietuviškos knygos „Vilko valanda“ autoriaus Andriaus Tapino, išliekamąją vertę turinčiam kūriniui svarbus ne tik turinys, jame eskaluojamos vertybės ir rašymo stilius, bet ir tai, ar knyga traukia skaitytoją prie jos dar kartą grįžti. 

„Kai kuriuos klasikos kūrinius esu skaitęs net po dvidešimt ar trisdešimt kartų, ir nors tai laikau daugiau terapija, o ne skaitymu, kiekvieną kartą atrandu naujų spalvų, paslėptų poteksčių ir detalių. Manau, kad knygos, įtrauktos į šią kolekciją, paskatins žmones kiek kitu kampu pažiūrėti į literatūrą, pamėgti kitą žanrą. Galbūt bus ir tokių, kurie nusipirks knygą tik dėl to, kad turėtų ją savo kolekcijoje, bet tai nėra blogai. Jau vien tai, kad žmonės žinos, jog Hermanas Hesė nėra alaus pavadinimas, bus gerai“, – juokavo A. Tapinas. 

Kai kuriuos klasikos kūrinius esu skaitęs net po dvidešimt ar trisdešimt kartų, ir nors tai laikau daugiau terapija, o ne skaitymu, – sakė A.Tapinas.

Pirmoji „Pegaso kolekcijos“ knyga, pasirodysianti knygyne kovo mėn. pradžioje – Richardo Bacho „Tiltas per amžinybę“. Gegužės mėn. knygynus pasieks Jane Austen „Puikybė ir prietarai“, vėliau – Hermano Hesės knyga „Stepių vilkas“ ir pirmą kartą į lietuvių kalbą išverstas Antuano de Sent Egziuperi kūrinys „Lakūno užrašai”. Ateityje kolekciją planuojama pildyti ir kitais populiarių, visame pasaulyje žinomų rašytojų kūriniais.

Rašytojas ir žurnalistas A. Tapinas prisipažįsta, kad jo namų bibliotekoje taip pat galima rasti populiariosios klasikos knygų.

„Mūsų šeimos namuose knygoms yra paskirti net du kambariai, kurie užsipildo labai greitai. Kas porą metų kolekciją peržiūrime ir paliekame tik tuos kūrinius, prie kurių norisi sugrįžti pačiam arba norėtųsi, kad juos perskaitytų vaikai, sulaukę tam tinkamo amžiaus“, – sakė A. Tapinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius