Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bernardo Brazdžionio premija skirta rašytojai, Maironio muziejaus direktorei Aldonai Ruseckaitei

Kaune įsteigtą poeto Bernardo Brazdžionio premiją miesto savivaldybė skyrė rašytojai, Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorei Aldonai Ruseckaitei.
Aldona Ruseckaitė
Aldona Ruseckaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Premija

Literatūros naujienas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Ji apdovanojama už knygą „Šešėlis JMM“ – Maironio gyvenimo meninius biografinius etiudus, pranešė miesto savivaldybė.

„Knygoje “Šešėlis JMM„ pateiktas naujas požiūris į lietuvių klasiko Maironio kūrybą, bendravimą bei ryšius su Lietuvos asmenybėmis“, – teigia savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas.

2011-aisiais savivaldybės įsteigtos premijos dydis – 10 tūkst. litų. Jis skiriama B.Brazdžionio puoselėtas lietuvybės, gimtosios kalbos ir pilietiškumo tradicijas tęsiančiam Lietuvos autoriui už naują pastarųjų dvejų metų aukšto profesinio lygio grožinės literatūros ar literatūrologijos knygą.

Su A.Ruseckaite dėl premijos konkurse šiemet varžėsi Petras Venclovas su romanu „Kartybių taurė – iki dugno“, Eugenijus Ališanka su knyga „Gatvė tarp dviejų bažnyčių“, Viktorija Daujotytė su kūriniu „Laisvojo mąstymo properšos“ ir Tautvyda Marcinkevičiūtė su knyga „Greitaeigis laiko liftas“.

Anot A.Vilčinsko, apdovanojimas atiteko tai autorei, kuri labiausiai atitiko premijai gauti numatytus kriterijus.

1950 metais Prienų rajone gimusi A.Ruseckaitė Vilniaus Universiteto Kauno humanitariniame fakultete studijavo lietuvių kalbą ir literatūrą, įgijo filologės kvalifikaciją, lietuvių kalbos ir literatūros dėstytojos specialybę.

1971-1975 metais ji dirbo „Litekso“ fabriko kadrų skyriaus inspektore, 1975-2002 metais buvo tuomečio Kauno S.Žuko taikomosios dailės technikumo (dabartinio Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto) lietuvių kalbos ir literatūros dėstytoja.

1976 metais A.Ruseckaitė pradėjo dirbti LSSR literatūros muziejuje (dabartiniame Maironio lietuvių literatūros muziejuje), nuo 1989 metų jam vadovauja.

Ji yra apdovanota Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino 2-ojo laipsnio medaliu už nuopelnus lietuviškajai knygai, jos populiarinimui pirmosios lietuviškosios knygos 450 metų sukakties proga.

Rašytoja taip pat pelnė Jono Aisčio premiją už poezijos knygą „Bėk, kiele, bėk“ bei už darbus, populiarinančius poeto vardą, buvo apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, Kauno miesto Santakos II laipsnio Garbės ženklu, rašytojos Gabrielės Petkevičaitės-Bitės literatūrine premija už romaną „Marios vandens“.

Pernai B.Brazdžionio premija už etiudų apie B.Brazdžionį knygą „Tautos šauklio balsai“ buvo įteikta rašytojui Petrui Palilioniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius