Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irena Degutienė: „Lietuvos valstybė tebėra skolinga kūrėjams“

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė teigia, kad Lietuvos valstybė tebėra skolinga Lietuvos kūrėjams ir kad daugelis jų gyvena ne taip, kaip būtų verti.
Knygos
Knygos / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Tai Seimo Pirmininkė sakė sveikindama penktadienį Vilniuje vykstantį Lietuvos rašytojų sąjungos suvažiavimą ir jo dalyvius.

„Deja, Lietuvos rašytojai, kaip ir dauguma šalies menininkų, šiandien gyvena ne taip, kaip būtų verti, o kūrybinius ieškojimus neretai užgožia neatsakyti socialiniai klausimai“, – sako I.Degutienė.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad parlamento vadovė tvirtina, jog valstybė kūrėjams yra skolinga ne tik už aktyvų vaidmenį atkuriant nepriklausomybę, bet ir už kantrų kasdieninį darbą.

Parlamento vadovė tvirtina, jog valstybė kūrėjams yra skolinga ne tik už aktyvų vaidmenį atkuriant nepriklausomybę, bet ir už kantrų kasdieninį darbą.

„Prisiminus tautinį atgimimą ir aktyvų Lietuvos kūrėjų dalyvavimą jame, turiu pripažinti: Lietuvos valstybė tebėra skolinga savo kūrėjams, savo muzikams, dailininkams, rašytojams. Ne tik ir ne tiek už aktyvią veiklą Sąjūdyje ir visuomeninėse organizacijose, kiek už drąsą imtis atsakomybės prieš daugiau nei dvidešimt metų ir už kantrybę dirbti savo darbą, kurti pamatines vertybes mūsų dabarčiai ir ateičiai šiandien“, – sveikinime sako Seimo Pirmininkė.

I.Degutienė sako nuoširdžiai apgailestaujanti dėl tokios situacijos, tačiau kartu reiškia viltį, jog bendromis jėgomis padėtį galima keisti.

„Apgailestauju, kad taip yra, tačiau tikiu kartu su Jumis – padėtį įmanoma keisti, įmanoma kartu ieškoti ir siekti optimalių gyvenimo ir darbo sąlygų. Esu visada atvira dialogui šia tema, visada laukiu Jūsų minčių, iniciatyvų ir pasiūlymų“, – sako I.Degutienė, linkėdama rezultatyvaus darbo Lietuvos rašytojų sąjungos suvažiavimui bei kuo geriausios kūrybinės kloties visai rašytojų bendruomenei. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius