-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išleista kitokia eilėraščių knyga vaikams „Sraige, nerūkyk“

Žinomos rašytojos Renatos Šerelytės, kuriančios tiek suaugusiems, tiek mažiesiems, nauja eilėraščių knyga vaikams „Sraige, nerūkyk“ ko gero nustebins ne vieną skaitytoją ir tikrai išsiskirs iš vyraujančios vaikų literatūros temų konteksto. Eilėraščiuose autorė su vaikais kalba apie pasaulį ir gyvenimą tokį, koks jis būna iš tikrųjų – ne tik gražų, linksmą, pasakišką, bet ir skaudų, liūdną, kartais keliantį baimę ar nerimą.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Rašytojų sąjungos leidyklos nuotr.

Svarbiausia autorei buvo sąžiningai ir atvirai prabilti vaikams, kalbėti ir ne pačiomis maloniausiomis temomis, su kuriomis susiduria dažnas vaikas. Knygos „Sraige, nerūkyk“ eilėraščiai kartu kupini fantazijos, sapno spalvų, pamokantys, paguodžiantys, pralinksminantys. 

„Skaudi patirtis jautriose vaikų širdutėse neišvengiamai budina klausimus, todėl tų klausimų „neišgirsti“, atsisakyti apie juos kalbėtis, nukreipiant kalbą vien apie saulytę ir pasakų fėjas, paprasčiausiai nesąžininga.

Manau, literatūra galėtų bent jau pamėginti būti tokių vaikų pusėje – pabūti savotišku skiepu jiems, pasiekti, kad vaikas bent jau būtų tokiems smūgiams atsparesnis, neliktų su savo skausmu ir siaubu vienas. Esu įsitikinusi, kad vien jau pasakymas eilėraščiuose, kad jo nelaimė ir knygoms yra žinoma, kad pasaulyje jis toks ne vienas, kad ta patirtis jo nesumenkina, neišstumia iš sveikųjų pasaulio, tokį vaiką ir guodžia, ir stiprina.“ – rašytoja Renata Šerelytė pasakoja apie eilėraščių knygelės sumanymą.

Knyga iliustruota Gražinos Turčinskienės piešiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius