Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knyga „Sudie, rytojau“ – apie jaunimą, ieškantį savęs, tikros draugystės ir meilės

Leidyklos „Žara“ išleista Unės Kaunaitės knyga „Sudie, rytojau“ – tai istorija apie jaunimą – jie ne visada randa tai, ko tikėjosi. Ne visada ir stengiasi surasti. Pagrindinė kūrinio veikėja Vytautė ieško – tikros draugystės, meilės, atsakymų į klausimus ar prasmės. Ir, kaip ir visi, bijo likti viena.
sud
sud

„Sudie, rytojau“ – apie jaunimą, ieškantį savęs, tikros draugystės ir meilės. Tai istorija apie Nepriklausomybės kartą, pasakojamą vienos merginos akimis. Viltys, sudėtos į šią kartą, ir bandymas pateisinti lūkesčius tampa viena iš kertinių romano temų. Knyga kelia klausimus ir atskleidžia problemas, tačiau atsakymus leidžia surasti pačiam skaitytojui.

Pagrindinė kūrinio veikėja Vytautė gimusi 1990 metais, netrukus po Nepriklausomybės atgavimo. Jos tėvai „jau seniai žinojo, kad mergaitę pavadins Vytaute – Lietuvos didžiojo kunigaikščio garbei“, jie negali atsidžiaugti, kad vaikas augs jau laisvoje šalyje. Šis „Nepriklausomybės kartos“ motyvas ne kartą kartojamas visame kūrinyje. Sėdėdama su Vytaute prie fontano jos mokytoja sako, kad jų kartai bus sunku, nes iš jų daug tikimasi: „Mūsų karta atgavo nepriklausomybę, o jūsiškei teks ją sukurti“. Vytautė pati savęs klausia, ką gi toji karta turi padaryti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius