Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos recenzija: Ericos Jennings-Didžiulis knyga „Mano gyvūnai. Myanimals“

Murklė katė, draugiškas šuo, aukšta geltona žirafa, žavinga beždžionėlė, pingvinas su fraku, didelis lėtas dramblys, riaumojantis didingas liūtas, mažytė cypianti pelytė, žalia šoklė varlė, drovuolis elnias, tvirtasnapis paukštis ir miegalė saldžiabambė meška – dvylika šaunių gyvūnų, su kuriais Erica Jennings-Didžiulis dviem kalbom supažindina knygelėje „Mano gyvūnai. Myanimals“.
Ericos Jennings-Didžiulis knyga „Mano gyvūnai. Myanimals“
Ericos Jennings-Didžiulis knyga „Mano gyvūnai. Myanimals“ / Knygos viršelis

„Mano gyvūnai. Myanimals“ – mini mokykla įvairaus amžiaus skaitytojams. Knygele gali džiaugtis ir iš jos mokytis darželinukai ir pradinių klasių gudručiai, kurie jau nuo pirmų dienų mokyklose turi krimsti anglų kalbą. Pirmuosius sakinius pradėjusiems regzti mažyliams skambūs rimai bus naudingi pratinant ausytes prie kelių kalbų. Ko gali pasimokyti didieji skaitytojai? Tėveliams, kuriems anglų kalba vis dar yra sunkiai įkandama, ši knygelė gali tapti smagiu pradžiamoksliu, o žaismingiems – papildyti Kalėdų Seniui ruošiamą eilėraštukų sąrašą.

Be to, kad yra dvikalbė, knyga yra savotiško stiliaus. Skambūs trumpi eilėraštukai paskęsta piešiniuose. Kiekvienas iliustratorės Erikos Tumienės piešinys tiesiogiai nusako ne tik eiliuojamų spalvų gamą, bet ir nuotaiką. Baltame fone nupieštas elnias, tikrai yra mielas ir drovus (prettyandshy), popieriaus lape girdisi, kaip sūryje paskendusios cypia (squeak) mažos pelytės, o per visą lapą žibančių beždžionėlės akių neįmanoma įvardinti kitaip nei žavingomis (charming). Piešinių linijose jaučiama švelni, jautri emocija. Apie gyvūnus pasakoma nedaug: kokios spalvos ar dydžio, ką valgo ar kuo išskirtinis, kur gyvena ar kokius garsus skleidžia. Tačiau kiekvienas žodis parinktas apdairiai ir apgalvotai, ir to užtenka. Puikus piešinių ir eilių, lietuvių ir anglų kalbų derinys knygelei suteikia ypatingo žavesio bei pateikia ją kaip kūrybingą mokomąją priemonę. O dėl to, ar knygelė yra tik dvikalbė, galime ir pasiginčyti... Čia mokoma ir žaliosios kūdrų kalbos, visame pasaulyje žinomos kaip varlių kvaaaaa (ribbbbbbet).

Kiekvienam gyvūnui autorė paskyrė po du puslapius. Juose anglų ir lietuvių kalbomis pateikti trumpi eiliuoti gyvūnų dosje. Bene geriausias būdas lavinti kalbų įgūdžius – nuolat klausyti ir kartoti. Tad, tėveliai, skaitykite mažyliams garsiai, kartokite su jais kartu, o kai išmoks, paprašykite padeklamuoti ar sudainuoti bei, apsimesdami (arba ne), kad nesuprantate, išversti į lietuvių kalbą. Tai ypač greit įkandamas būdas vaikams, turintiems girdimąją atmintį. Užuot mėginęs pamėgdžioti Justino Bieberio dainas, mažylis klausys garsiai tėvelių skaitomos knygelės ir susipažins su gyvūnais, taigi ne tik išmoks, bet ir supras kodėl meška medutį laižo (loves honey) ir kaip ilgakaklė žirafa lapų ragauja (eating leaves).

Knyga, kurią parašė kūrybinga bei reikli Mama, turi būti panaudota tinkamai. Kas nenori mokytis? Daug tokių. O kas nori mokytis linksmai? Tokių irgi daug! „Mano gyvūnai. Myanimals“ – knygelė, padėsianti mokytis anglų kalbos, papildysianti dainų ir eilėraščių sąrašą, pristatysianti dvylika ypatingų gyvūnų., Iš knygelės sklindanti Mamos šiluma suburs šeimą kartu ir padės turiningai praleisti šeimos laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius