-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Knygų mugėje – mėgstamiausi vaikų herojai ir „Augu skaitydamas“ žaidimai

Šiemet, kaip ir pernai, Vilniaus knygų mugėje, vaikų renginiams skirtoje salėje, jaunųjų skaitytojų lauks speciali projekto „Augu skaitydamas“ vaikų scena, kur bus pristatomos vaikiškos knygos, vyks įvairūs žaidimai ir skambės aktorių trupės „Teatriukas“ dainos.
Knygų lentyna
Knygų lentyna / Fotolia nuotr.

Be to, šioje salėje įsikursiančiame „Alma littera“ vaikiškos literatūros stende bus galima susitikti su viena mėgstamiausių vaikiškų knygų personažų – Kake Make, išbandyti savo jėgas dailės studijoje bei užsiimti kūrybiniais rankdarbiais.

Vasario 22 d., Nekasdienių susitikimų dieną, savaitgalio renginių vaikams maratoną pradės ir į „Augu skaitydamas“ vaikų sceną kvies aktorių trupė „Teatriukas“.

Mažiesiems, neseniai pabudusiems iš miego, aktoriai surengs mankštelę, o tiems, kurie norės pamankštinti protą – specialų „Augu skaitydamas“ kortelių žaidimą, susijusį su knygų herojais, būtybėmis bei pasakų personažais. Į renginį atvyks ir praėjusių metų projekto „Augu skaitydamas” laimėtoja Dovilė Kovaliūnaitė, kuri papasakos savo įspūdžius iš laimėtos kelionės į Hario Poterio parką Londone.  

Šeštadienį 13 val. „Augu skaitydamas“ vaikų scenoje vyks Jurgos Baltrukonytės knygelės „Torčiukas ant debesėlio“ pristatymas. Žurnalo „Panelė“ redaktorė Jurga kartu su fotomenininku Algiu Kriščiūnu papasakos vaikams smagiausias stebuklų namo istorijas, nutikusias smalsiai mergaitei Paulai.

Tą pačią dieną 14 val. vaikai galės susitikti su jau pamėgtos knygų serijos „Ferdinandas ir Pū” autore Lina Žutaute, kuri papasakos, kokių nuotykių katinas Ferdinandas ir šunelis Pū patiria naujausioje jos knygoje „Ferdinandas ir Pū. Žygis į Australiją“. Pristatymo metu vaikai ir jų tėveliai bus kviečiami pasilinksminti kartu su pašėlusiais „Teatriuko“ aktoriais.

Po knygų pristatymo rašytojos keliaus į specialų „Alma littera“ vaikų stendą, kuriame dalins autografus ir toliau bendraus su mažaisiais skaitytojais.  

Šiame stende visas keturias knygų mugės dienas šeimininkaus L. Žutautės knygų herojė Kakė Makė, o šeštadienį ir sekmadienį taip pat vyks kūrybiškumą lavinantys užsiėmimai. Natalija Brancevičienė kvies vaikus į kūrybines dirbtuvės, kur jie galės pasimokyti įvairių rankdarbių technikų, o iliustratorius Gintaras Jocius įkurdins laikiną dailės studiją, kurioje pademonstruos, kaip piešiniai virsta gyvais knygų herojais.

Vilniaus knygų mugė vyks vasario 20–23 dienomis. Leidykla „Alma littera“ savo skaitytojams pristatys 10 lietuvių autorių, 3 svečius iš užsienio, 2 vaikiškas knygas bei surengs daugiau renginių vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius