-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygynų tinklas „Vaga“: knygų pardavimai praėjusiais metais augo

Vienai iš pirmaujančių mažmeninės knygų prekybos įmonių Lietuvoje UAB „VAGOS prekybai“ priklausančio knygynų tinklo „VAGA” prekyba 2013 metais išaugo 5.73 proc. palyginus su 2012 metais.
Mergina ir vaikinas skaito knygą
Mergina ir vaikinas skaito knygą / 123rf.com nuotr.

Popierinė knyga vis dar madinga

Popierinė knyga skaitytojams, regis, vis dar labai svarbi, tad aktualus ir knygyne esantis platus asortimentas, knygų įvairovė. „Prie sėkmingos prekybos smarkiai prisideda prekių pasiūla. „VAGOS“ knygynuose siūlomas knygų asortimentas labai platus ir įvairus – tai vienas iš pagrindinių privalumų, kodėl žmonės apsilanko ir vėl sugrįžta į knygyną“, – teigė knygynų tinklo „VAGA“ pardavimų ir rinkodaros vadovė Asta Mikelionytė – Čechovskienė.

Dar viena iš pardavimų augimo priežasčių – įvairios akcijos, sezoniniai išpardavimai bei specialūs pasiūlymai skaitytojams. Pasak A. Mikelionytės – Čechovskienės, svarbu, kad knyga būtų prieinama prekė įvairiems žmonėms. 

Duris atvėrė nauji knygynai

Sėkmingam augimui įtakos padarė ir tai, kad praeitais metais knygynų tinkle „VAGA“ duris atvėrė dar du nauji knygynai, vienas iš jų įsikūrė verslo parke „Gariūnai“. „Knygynas „Gariūnuose“ – tai pirmas toks neįprastas projektas, „įžengėme“ į ne visai standartinę erdvę, ji skiriasi nuo įprasto prekybos centro dėl savo darbo laiko, vietos, lankytojų, kurie galbūt rečiau apsilanko paprastame prekybos centre. Vis tik, mes manome, kad knygos reikalingos visiems, norime, kad kuo įvairesnis skaitytojų ratas būtų arčiau knygos, šiame knygyne taip pat yra įrengta socialinė laisvalaikio zona, kur kiekvienas gali prisėsti, pavartyti knyga ir atsipūsti“, – sakė A. Mikelionytė – Čechovskienė.

2013 metų pabaigoje knygynų tinklas „Vaga“ savo veiklą pradėjo ir Vilniaus Centriniame knygyne. 

Knygynas – jauki edukacinė oazė

Svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kokia atmosfera sukuriama knygyne, kuris yra atviras visiems skaitytojams, ne tik ieškantiems knygų, bet ir jaukios laisvalaikio praleidimo vietos. Dėl šios priežasties knygynų tinkle „VAGA“ vystoma koncepcija „Kava + knyga“ yra itin patraukli šiuolaikiniam žmogui, mėgstančiam naujoves bei patogumą. „Knygynas – kaip edukacinė oazė, kurioje žmonėms malonu pabūti ilgiau, išgerti kavos, pavartyti knygą bei pasikonsultuoti su knygyno darbuotojomis. Norėdami suteikti žmonėms kuo daugiau laisvės ir jaukumo, pirmieji savo knygynuose įdiegėme „Kava + knyga“ naujovę“, – teigė knygynų tinklo „VAGA“ pardavimų ir rinkodaros vadovė.

Nepaslaptins, kad šiandienos žmonėms aktualu naujovės ir inovacijos, todėl investicijos į atsinaujinimą yra būtinos norint siekti gerų rezultatų. „2014 metų planuose numatytos nemažos investicijos į knygynų atnaujinimus ir pertvarkymus, vien per pirmąjį pusmetį ketiname atnaujinti net penkis knygynus“, – šių metų planus atskleidė A. Mikelionytė – Čechovskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius