-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidiniams įsigyti šiemet bibliotekos gaus daugiau lėšų nei pernai

Šiais metais apskričių ir savivaldybių viešosiose bibliotekoms naujoms knygoms ir kitų rūšių informacijos šaltiniams įsigyti skirta daugiau lėšų nei pernai, pranešė Kultūros ministerija.
Knygos
Knygos / „15 minučių“/Juliaus Kalinsko nuotr.

Iš viso skirta beveik 3 mln. litų arba 27 proc. daugiau nei 2010 metais. Dar 423,5 tūkst. litų bus skirti tęsti elektroninių duomenų bazių prenumeratai.

Iš viso viešųjų bibliotekų fondai pernai papildyti daugiau kaip 93 tūkst. naujų leidinių egzempliorių. Kaip teigiama ministerijos pranešime, bibliotekos linkusios mažinti įsigyjamų egzempliorių skaičių, bet stengiasi užtikrinti leidinių įvairovę.

Be Kultūros ministerijos finansavimo, naujai literatūrai ir spaudos prenumeratai savivaldybių viešosios bibliotekos lėšų gauna ir iš savivaldybių biudžetų. Iš viso per 2010 metus iš kitų šaltinių viešosios bibliotekos papildomai gavo apie 2,5 mln. litų. Beveik visos savivaldybių skirtos lėšos panaudotos laikraščių ir žurnalų prenumeratai, nes valstybės biudžeto lėšos tam negali būti naudojamos, tačiau kai kurios savivaldybės skyrė pinigų ne tik spaudai, bet ir naujai literatūrai.

Kaip ir kasmet, 2010 metais bibliotekos daugiausia – 96 proc. – dokumentų nupirko lietuvių kalba. Spaudiniai sudaro didžiąją dalį bibliotekas papildančių naujų leidinių, 2 proc. – vaizdo ir garso dokumentai. 76 proc. visų įsigytų dokumentų sudarė grožinė literatūra ir kalbotyros leidiniai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius