Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja Vytauto V.Landsbergio istorija apie skruzdėlytę Birutę – knyga, kupina didvyriškų išdaigų ir linksmybių

Vytautas V. Landsbergis, „Birutė – skruzdžių generolė“. Dailininkas Gediminas Pranckevičius. Leidykla „Dominicus Lituanus“, Vilnius, 2015.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

„Birutė – skruzdžių generolė“ – tai antroji pasakų serijos knyga apie narsiąją Šimonių girios skruzdę Birutę, nutarusią atkeršyt šernui Zebediejui. Jai į pagalbą atskuba gegutė, meška, rupūžė, širšė. Jos nugali piktadarius – išveja juos arba įkalina meškos irštvoje. O tada susivaidija tarpusavyje. Šimonių giria atsiduria prie antrojo karo slenksčio, tačiau... Stop! Perkaitysite šią knygą ir patys sužinosite.

Visais laikais iškylantis vyrų ir moterų santykių sudėtingumas knygoje pateikiamas žaismingai, linksmai. Vaikams suprantami pavyzdžiai ir nesudėtingas problemos sprendimas parodo, kaip svarbu yra draugauti ir sutarti, išklausyti ir suprasti. Džiaugsmas ir klestėjimas visuomenėje galimas tik elgiantis garbingai ir draugiškai!

– Kai manęs vaikai paklausia, kodėl parašiau knygą apie skruzdėlytę Birutę, kas joje naujo, imu krapštyti galvą, – šypsosi  rašytojas Vytautas V. Landsbergis, – ir po kelių dienų būtinai ką nors iškrapštau. Pavyzdžiui, mintį, jog ši knyga yra apie moterų ir vyrų barnius, peraugančius į karą, o paskui į taiką, kuomet visi miške supranta, kad nėra geresnių, labesnių... Kad „pati labiausia" yra taika, supratimas, sutarimas ir kiekvieno kito žvėrelio (žmogelio) kitoniškumo gerbimas. Ši knyga – apie meilę meilei ir neapykantą neapykantai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius