Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paauglių ir jaunimo literatūros konkurso nugalėtoja tapo Akvilina Cicėnaitė

Projekto „Šiuolaikiniai lietuvių autoriai kitu kampu“ atidarymo metu, ketvirtadienį, paaiškėjo pirmojo Lietuvoje paauglių ir jaunimo literatūros konkurso nugalėtoja. Ja tapo Akvilina Cicėnaitė, konkurse dalyvavusi su knyga „Niujorko respublika“.
Projekto „Šiuolaikiniai lietuvių autoriai kitu kampu“ atidarymas
Projekto „Šiuolaikiniai lietuvių autoriai kitu kampu“ atidarymas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Literatūra

Į pirmojo paauglių ir jaunimo literatūros konkurso Lietuvoje finalą iš 26 originalių rankraščių buvo atrinkti trys geriausiais pripažinti kūriniai. Jais tapo Akvilinos Cicėnaitės „Niujorko respublika“, Rebekos Unos „Atjunk“ ir Dainos Opolskaitės „Eksperimentas gyventi“. 

Geriausią konkurso knygą rinko komisija ir skaitytojai. Komisiją, vertinusią kūrinius, sudarė vaikų literatūros tyrinėtojas Kęstutis Urba, literatūros kritikė Danguolė Šakavičiūtė, rašytojos Gintarė Adomaitytė ir Renata Šerelytė, mokytoja metodininkė Violeta Juodelienė. Tačiau knygą-nugalėtoją lygiomis teisėmis rinko ne vien komisija, bet ir jaunieji ekspertai – svarbiausi šio konkurso knygų skaitytojai.

Geriausia pirmojo paauglių ir jaunimo literatūros konkurso knyga pripažinta „Niujorko respublika“ nukelia skaitytoją į pilietinius 1990 m. įvykius, kurių fone pasakojama paauglių meilės istorija. Kūrinio autorė Akvilina Cicėnaitė prisipažino, kad konkursas padėjo užbaigti rašytą knygą.

„Niujorko respublikoje“ grįžau į praeitį, Lietuvos nepriklausomybės pradžios ir savo paauglystės metus. Nebuvau tikra, ar tema bus aktuali šiandienos paaugliams, bet tikėjau, kad rašyti apie tą laiką reikia ir verta. Knygos siužetą jau turėjau galvoje ir buvau pradėjusi rašyti, tačiau tekstą tobulinti galima iki begalybės. Šia prasme ribotas konkurso laikas yra naudingas – jis disciplinuoja.

Būti įvertintai tokiame konkurse man reiškia neįsivaizduojamai daug! Kita vertus, rašydama negalvojau nei apie konkursą, nei apie apdovanojimus. Šios knygos rašymas buvo magiškas mane į praeitį nukėlęs ir daug jausmų sužadinęs veiksmas, ir jau vien tai yra didžiulė dovana“, – teigia konkurso nugalėtoja Akvilina Cicėnaitė.  

Pasak A.Cicėnaitės, paauglių ir jaunimo literatūros konkursas yra labai reikšmingas, nes skatina tiek domėjimąsi tokio pobūdžio literatūra, tiek skatina pažinti lietuvių autorius.

Paskelbė antrąjį

Renginio metu nugalėtojai įteiktas pagrindinis 2900 EUR apdovanojimas. 

Kartu su nugalėtoja, iškilmingai paskelbtas ir antrasis šalyje paauglių ir jaunimo literatūros konkursas, inicijuojamas leidyklos „Alma littera“. Savo rankraščius jam visi dalyviai gali teikti nuo vakar,  spalio 1, iki 2016 m. birželio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius