-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinė Rusijos literatūros premija – V.Putiną šlovinančiam Zacharui Prilepinui

Kremliaus politika įsisuko ir į Rusijos literatūrinį gyvenimą – pagrindinis šios šalies literatūrinis apdovanojimas – premija „Didžioji knyga“ („Bolšaja kniga“) atiteko rašytojui Zacharui Prilepinui, kuris ne tik teisina Vladimirą Putiną, bet ir aiškina, kad Krymą reikėjo aneksuoti, skelbia newsru.com.
Zacharas Prilepinas
Zacharas Prilepinas / Nuotr. iš „Wikipedia“

Nacionalinė premija Z.Prilepinui skirta už jo romaną „Obitel“. Buvo prognozuojama, kad ši premija bus įteikta būtent jam, o pats rašytojas sako, kad jau svarsto kelis pasiūlymus ekranizuoti knygą. 

Premija jam buvo prognozuojama ir dėl jo Kremliui itin palankios pozicijos. Anksčiau, būdamas žurnalo „Ogoniok“ autoriumi, jis valdžiai pateikdavo aštrius klausimus apie politinius kalinius ir oligarchus, tačiau po Krymo aneksijos jo pozicija staiga pasikeitė ir jis stojo į V.Putino pusę. 

Jis aiškino, kad Krymas atiteko Ukrainai „atsitiktinai“ ir ten gyvena daugiausia rusai, o ne ukrainiečiai. Jis kartojo V.Putino naudojamą retoriką apie „Krymo gyventojų gelbėjimą“, o aneksiją, kurią pasmerkė visas pasaulis, pateisino, sakydamas „teko nuskriausti ukrainiečių tautą – ką padarysi, taip nutinka“. 

 Jis kartojo V.Putino naudojamą retoriką apie „Krymo gyventojų gelbėjimą“, o aneksiją, kurią pasmerkė visas pasaulis, pateisino, sakydamas „teko nuskriausti ukrainiečių tautą – ką padarysi, taip nutinka“

Šis autorius yra nacionalbolševikų partijos narys ir ne  kartą vyko į apsišaukėliškas „Donecko liaudies respubliką“ bei „Luhansko liaudies respubliką“, kur išsakė savo paramą teroristams. Jo pareiškimai suglumino net pačius rusus – ten Z.Prilepinas aiškino, kad rusai ir ukrainiečiai belaisviai skiriasi netgi išoriškai – rusų neva oda baltesnė, „jų akys geresnės“, o ukrainiečiai – neva tamsesni, o akyse „matyti pyktis“. 

Šis rašytojas vertinamas kaip realus kandidatas artėjančiuose Rusijos Dūmos rinkimuose. 

Antroji vieta rinkimuose atiteko Vladimirui Sorokinui, o trečioji – Vladimirui Šarovui. 

Pirmosios vietos nugalėtojas gauna 3 mln. rublių, antrosios – 1,5 mln. rublių, trečiosios – 1 mln, rublių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius