Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidentas pagyrė Nobelio premijos laureatą už didelį darbą

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ketvirtadienį „šiltai pasveikino“ rašytoją Patricką Modiano su pelnyta Nobelio literatūros premija, kuri buvo skirta jau penkioliktam prancūzui.
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

F.Hollande'o pareiškime sakoma, kad premija yra „didelės apimties darbo, kuriame tyrinėjamos atminties subtilybės ir tapatybės painumas“ pripažinimas.

69-erių P.Modiano, kurį vienas kritikas yra pavadinęs „1 m 90 cm drovumo ir atvirumo“, yra vienas garsiausių prancūzų rašytojų ir šalies prestižiškiausios literatūros Goncourt'ų premijos laureatas.

Rašytojas sakė, kad yra „labai laimingas“ dėl savo pergalės, tačiau su „jam įprastu kuklumu man pasakė, kad „ji yra keista“, – sakė leidėjas Antoine'as Gallimardas.

„Respublika didžiuojasi tokiu pripažinimu, Nobelio premija, skirta vienam didžiausių mūsų rašytojų. Patrickas Modiano yra penkioliktas prancūzas, sulaukęs tokio išskirtinio pripažinimo“, – nurodoma prezidento pareiškime.

Prancūzijos kultūros ministrė Fleur Pellerin taip pat džiaugėsi rašytojo laimėjimu, kuris buvo reta džiugi žinia prancūzams po kelių niūrių politinių įvykių ir ekonominių žinių aptemdytų mėnesių.

„Ši diena džiugi Prancūzijos literatūrai“, – sakė F.Pellerin, pridurdama, kad jaučiasi „labai sujaudinta ir ypatingai didžiuojasi Prancūzija bei visais jos piliečiais“.

P.Modiano „simbolizuoja prancūzų literatūros įtaką ir vitališkumą viso pasaulio akyse“, sakė ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius