-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seime pritarta parlamentaro siūlytoms lengvatoms knygoms

Antradienį Seime pritarta liberalo Gedimino Navaičio siūlytai Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo pataisai, kuria knygoms suteikiama PVM lengvata, teigiama Seimo išplatintame pranešime spaudai.
Knygos
Knygos / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Įstatymo projekte numatyta, kad lengvatinio PVM tarifo knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams galiojimas pratęsiamas dar metus.

Pasak parlamentaro, valstybei nėra ekonomiškai naudinga taikyti standartinį PVM tarifą knygoms, nes ekonominė nauda iš surinkto PVM neatsveria išlaidų, kurias patiria valstybės lėšomis finansuojamos bibliotekos, švietimo įstaigos ir kitos organizacijos, kasmet įsigyjančios knygų, vadovėlių ir kitų neperiodinių informacinių leidinių. Ėmus taikyti standartinį PVM tarifą knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams, reikėtų ieškoti papildomų lėšų biudžete arba dar kartą mažinti įsigyjamų leidinių apimtis.

„Verslui svarbu turėti galimybę planuoti. Metams numatyta lengvata – parama kultūrai ir verslui. Jei ši lengvata nebus svarstoma kiekvienais metais, sprendimas dėl jos taps aiškia žinia, kad knygų leidyba bus remiama. Taip pat pabrėžčiau, kad lengvatinis PVM tarifas knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams patenka į Europos Sąjungos galimų taikyti PVM lengvatų sąrašą“, – sakė Seimo narys G.Navaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius