Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešosios bibliotekos mokys internete elgtis atsargiai

Vasarį Lietuvos viešosios bibliotekos skelbia atsargaus elgesio internete mėnesiu ir kviečia gyventojus – ypač vaikus ir paauglius – išmokti internete elgtis atsargiai. Šia akcija pradedama visus 2011 metus truksianti nacionalinė kampanija „Atsargus internete“, kurią vykdys daugiau nei 1 000 viešųjų bibliotekų.
Mergaitė prie kompiuterio
Mergaitė prie kompiuterio / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Viešosios bibliotekos tapo svarbiais informacinės visuomenės centrais – jose žmonės gali rasti ne tik spausdintos, bet ir elektroninės informacijos. Naujos galimybės visiems susijusios ir su naujais iššūkiais – juk atsargaus elgesio internete reikia mokytis lygiai taip, kaip vaikystėje išmokome atsargiai elgtis gatvėje. Daugiau sužinoti apie saugumą internete žmonės galės atvykę ir į savo viešąją biblioteką“, – sako projekto „Bibliotekos pažangai“ vykdomos kampanijos „Atsargus internete“ koordinatorė Inga Manelytė.

Nacionalinė kampanija „Atsargus internete“ bibliotekose prasidės vasario 1 dieną specialia pamoka, kurią ves populiarusis TV personažas Gustavas. O kiekvieną vasario antradienį – 8, 15 ir 22 dieną – vyks nacionalinės „Protų kovos“, kuriose galės varžytis komandos iš visos Lietuvos. Ši akcija unikali tuo, kad vaizdo transliacijų būdu per internetą suvienys per tūkstantį šalies viešųjų bibliotekų ir keliasdešimt tūkstančių jų lankytojų.

„Protų kovose“ bibliotekose laukiame ne tik vaikų ir paauglių, bet ir jų tėvų bei senelių. Tai bus įdomus, žaismingas, visų amžiaus grupių žmones įtraukiantis ir – svarbiausia – žinių prasme naudingas žaidimas. Juk linksmai mokytis kur kas smagiau“, – sako I. Manelytė.

Lietuvos viešosiose bibliotekose vykdoma kampanija „Atsargus internete“ yra projekto „Bibliotekos pažangai“ dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius