Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 15

Čikagos bliuzo legenda Jimmy Burnsas koncertuos Lietuvoje

Į Lietuvą atvyksta Čikagos bliuzo meistras – legendinis Jimmy Burnsas. Muzikologų tituluojamas modernaus bliuzo klasiku, J.Burnsas su grupe muzikos mėgėjams pasirodys koncertuose Vilniuje ir Kaune festivalyje „Gera muzika gyvai 2011”.
Jimmy Burnsas
Jimmy Burnsas / Koncerto organizatorių nuotr.
Temos: 2 Kaunas Vilnius

Jimmy Burnsas gimė 1943 m. Misisipėje, kur būdamas vaiku susižavėjo tiesiog miesto gatvėse skambėjusiu bliuzu. Savarankiškai iš matytų pavyzdžių išmokęs groti bliuzą, vėliau, būdamas dvylikos, J.Burnsas persikėlė į pasaulio bliuzo sostine vadinamą Čikagą. J.Burnsas su šeima, kaip ir daugelis JAV pietų juodaodžių, dėl pokario ekonominės krizės ir nepriteklių kaimą iškeitė į miestą. Tačiau Misisipės slėnių bliuzas išliko Jimmy Burnso kūryboje. Čikagoje įkvėpimo sėmęsis iš pirmųjų išgarsėjusių bliuzo virtuozų Muddy Waterso ir Jimmy Reedo, J.Burnsas kūrė savitą braižą. Apjungdamas Misisipės ir Čikagos bliuzą, J.Burnsas taip pat jį maišė su soulo, ritmenbliuzo ir džiazo stiliais.

Į savo muzikavimą įliedamas švelnumo, svajingumo ir optimizmo, bliuzmenas užkariavo klausytojų širdis JAV ir Europoje. Charizmatiškasis Burnsas pakeri išraiškingu bei jausmingu balsu ir melodingu gitaros skambesiu. Per savo karjerą atlikėjas pelnė daugybę bliuzo žanro apdovanojimų. Jimmy Burnso muzika įkvepia, sušildo ir priverčia šypsotis. Į Lietuvą atlikėjas atvyksta su savo penkių muzikantų grupe, klausytojams padovanosiančia autentišką Čikagos bliuzo skambesį.

Koncertai vyks liepos 19 d., antradienį, 19 val. Kaune, Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje (Rotušės a. 19), ir liepos 20 d., trečiadienį, 19 val. Vilniuje, Mokytojų namų kiemelyje (Vilniaus g.39).

VIDEO: Jimmy Burns - Stop the Train

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius