Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 04

Dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ sugrįžta XIII kartą

Jau tryliktą rudenį sugrįžta tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis ,,Tai – aš“. Spalio 19–24 d. muzikantai iš Lietuvos ir užsienio šalių koncertuos Vilniuje, Širvintose, Gargžduose,Veisiejuose ir Rygoje.
Baltos varnos. Organizatorių nuotr.
Baltos varnos. Organizatorių nuotr.

Kasmet, festivalio rengėjai ir dalyviai be tradicinių, pamėgtų dainų programų savo klausytojams pristato ir daug naujų, netikėtų muzikinių projektų.  Šiemet festivalį pradės koncertas, kuriame skambės dviejų didžių dainių – Andriaus Kulikausko ir Vytauto Kernagio – kūryba. Ekrane koncertuosiančiam šviesios atminties V. Kernagiui gyvai pritars A. Kulikauskas su grupe.

Festivaliui išskirtinius pasirodymus rengia ir kiti žinomi Lietuvos bardai: pirmą kartą vienoje scenoje su specialiai festivaliui paruošta programa pasirodys Kostas Smoriginas, Domantas Razauskas ir Saulius Petreikis. Vygandas Kazlauskas kartu su svečiu iš Prancūzijos Laurent‘u Secco pristatys bendrą muzikinį projektą „Mėnulio sodai“. Pritariant styginių instrumentų orkestrui, skambės gražiausi žymių prancūzų Jacques‘o Brelio, Claude‘o Nougaro ir kitų atlikėjų kūriniai.  

Vygantas Kazlauskas. Organizatorių nuotr.
Vygantas Kazlauskas. Organizatorių nuotr.

Šv. Kotrynos bažnyčioje vyksiantis koncertas „Atvirai tik jums“ suvienys lietuvių muzikantus ir užsienio svečius vienoje scenoje. Pamėgų dainų popuri dovanos žymiausi Lietuvos bardai – K. Smoriginas, S. Bareikis, A. Kulikauskas, A. Kaniava, N. Malūnavičiūtė ir O. Ditkovskis programoje „Senas geras dainos vynas“.

Pasirodymus Lietuvoje ir Latvijos sostinėje surengs būrys užsienio muzikantų iš Ukrainos, Baltarusijos, Prancūzijos, Čekijos ir Airijos. Ne pirmą kartą festivalyje dalyvaus prancūzų atlikėjas ir aktorius Laurent‘as Secco, baltarusis Mihailas Tselkovikas su grupe „Leningrad“ ir ukrainietis Viktoras Pashnykas. Festivalio naujienos – dainininkas, dainų autorius iš Airijos Peteris Baxteris, bei muzikantas, poetas, rašytojas iš Čekijos Honza Jicha.

Laurent Secco Portrait. Organizatorių nuotr.
Laurent Secco. Organizatorių nuotr.

Šiųmetėje dainuojamosios poezijos programoje gausu koncertų skirtingoms auditorijoms – vaikams, jaunimui ir brandaus amžiaus klausytojams. Festivalis į Mokytojų namų sceną savo kūrybos pristatyti kvies dar tik pradedančius muzikantus. Mažiesiems specialią programą Šv. Kotrynos bažnyčioje parengė Vytautas V. Lansbergis. 

Apie tarptautinį dainuojamosios poezijos festivalį „Tai – aš“

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“, organizuojamas Vilniaus mokytojų namų nuo 2003 m., yra vienintelis tokio pobūdžio renginys visoje Rytų Europoje. Jaukūs vakarai, gilūs atlikėjų dainų tekstai, išradingos muzikinės kompozicijos ir nuoširdžios klausytojų simpatijos kasmet sutraukia didelį pulką šio festivalio gerbėjų iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Plačiau: www.kultura.ltwww.tai-as.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius