Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 20

Donatas Katkus: „Tokio masto operos žvaigždės kaip Charlesas Castronovo Lietuvoje retenybė“

Daugiau nei dešimtmetį viso pasaulio koncertų salėse publiką užburiantis tenoras Charlesas Castronovo pagaliau atvyksta į Lietuvą.
Charlesas Castronovo
Charlesas Castronovo / Koncerto organizatorių nuotr.

Donatas Katkus: „Tokio masto operos žvaigždės kaip Charlesas Castronovo Lietuvoje retenybė“

Daugiau nei dešimtmetį viso pasaulio koncertų salėse publiką užburiantis tenoras Charlesas Castronovo pagaliau atvyksta į Lietuvą.

Visame pasaulyje išgarsėjęs savo vaidmenimis Wolfgango Amadeuso Mozarto operose Ch.Castronovo Lietuvos publikai pristatys išskirtinį pasirodymą su maestro Donato Katkaus vadovaujamu Šv. Kristoforo kameriniu orkestru ir totorių kilmės televizijos projekto „Triumfo arka“ nugalėtoja – sopranu Lilija Gubaidulina. Drauge su ryškiu Amerikos solistu į sceną lipsiantys atlikėjai pripažino, kad jie patys garsiojo tenoro vizito laukia ne ką mažiau nei klausytojai.

Proga parodyti neeilinį meistriškumą

„Žinoma, tai didelis iššūkis, nes Ch.Castronovo – nauja superžvaigždė vokalinės muzikos pasaulyje. Sakyčiau, kad jo duetas su garsiu sopranu Ana Netrebko buvo fantastiškas. Įdomiausia tai, kad jis išgarsėjo būtent Amerikoje. Aišku, jį netruko atrasti ir Europa. Bet manau, neeilinis atvejis, kad pas mus atvyksta toks pasauliniu mastu įvertintas, stiprus solistas“, – džiaugėsi koncertą diriguosiantis D.Katkus. Maestro teigimu, specialiai būsimam koncertui buvo sukurta daug arijų aranžuočių, skirtų styginių orkestrui, šiuo metu intensyviai vyksta repeticijos.

VIDEO: No puede ser (Castronovo)
„Darbas įtemptas, nes pasirodymo metu skambės operų arijos. Dainininkai jas dainuoja labai laisvai ir muzika reikalauja atsidavimo, įpareigoja orkestrą ir solistus būti lygiaverčiais partneriais. Nesijaudiname, tiesiog rimtai ruošiamės. Ne sykį esame koncertavę su žymiausiais pasaulio atlikėjais, tad dėl žinomo vardo streso nėra, tiesiog stengiamės viską padaryti taip, kad koncertas pavyktų idealiai“, – sakė D.Katkus.

Duetai su pasauline žvaigžde – pirmąsyk

Koncerto metu Ch.Castronovo drauge su Lietuvoje gyvenančia ir dainuojančia operos soliste iš Tatarstano L.Gubaidulina atliks duetus iš garsių Giuseppe Verdi, Georges‘o Bizet ir Giacomo Puccini operų. Itin palaikiai kritikų ir klausytojų vertinama totorių kilmės dainininkė teigė nekantriai laukianti koncerto. „Ruošiuosi kaip ir kiekvienam koncertui... Daug dirbu ir truputį jaudinuosi“, – šypsosi ji.

Tai, kad dainuoti duetu teks su pasauline žvaigžde, L.Gubaidulinos nė kiek neglumina. „Tai man džiaugsmas. Šis koncertas bus malonus ir džiaugsmingas įvykis, dėl to, kad Ch.Castronovo itin žinomas, nė kiek nesijaudinu. Kad ir kaip būtų gaila, kol kas jo pasirodymus girdėjau tik internete. Labai tikiuosi, kad jis išties toks puikus, kaip kalbama. Kol kas susidariau įspūdį, kad jis nuostabus lyrinis tenoras“, – tvirtino solistė. Jos teigimu, publika pasirodymo metu turėtų pajusti romantišką nuotaiką.

Koncerto metu L.Gubaidulina ir Ch.Castronovo dainuos ir atskirai, ir kartu. Operos dainininkė pripažino, kad Lietuvoje pirmąsyk pasirodys su tokiu žinomu atlikėju. „Štai toks solinis koncertas su jauna, kylančia pasauline žvaigžde, Lietuvos žemėje man pirmas“, – sakė ji.

Įkvėpė Placido Domingo

Pelnęs tarptautinį pripažinimą, kaip lyrinis tenoras, Ch.Castronovo laikomas vienu geidžiamiausių savo kartos solistų. Jis dainuoja abiejose Atlanto pusėse – San Franciske ir Londone, Vienoje ir Paryžiuje, Los Andžele ir Berlyne, o be vaidmenų operose jis taip pat yra pasirodęs ir koncertuodamas su garsiausiais pasaulio orkestrais. Beje, įdomus faktas tas, jog kaip sako pats 36-erių Ch.Castronovo, jį dainuoti operose įkvėpė Placido Domingo atliktas Otelo vaidmuo. Jei tiksliau – pati operos „Otelas“ pradžia. Ką jau kalbėti, kiek dainininkui buvo džiaugsmo, kai jis gavo progą pasirodyti vienoje scenoje su garsiuoju ispanu P.Domingo.

Niujorkietis nė neslepia, jog jaučiasi laimingas gimęs tenoru, o ne kokio kito balso savininku. „Būdamas tenoru gauni geriausią muziką ir visos moterys tave žino“, – juokauja jis. Nieko nuostabaus, kad Ch.Castronovo pavyko sudominti ne tik gerbėjas, bet ir per dainą atrasti žmoną – jo mylimoji taip pat operos solistė, rusų sopranas – Jekaterina Siurina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius