Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 10

Festivalyje „Velnio Akmuo“ veiks „Muzikos laboratorija“

Liepos 15-17 dienomis festivalyje „Velnio akmuo“, Anykščiuose, koncertuos ne tik sunkiosios muzikos veteranų grupės ar modernūs šiandieniniai kolektyvai iš įvairiausių Europos šalių bei Lietuvos. Festivalio antrojoje scenoje taip pat bus atidaryta „Muzikos laboratorija“, kurioje save išbandyti ir parodyti galės pati publika.
Festivalyje „Velnio Akmuo“ veiks „Muzikos laboratorija“.
Festivalyje „Velnio Akmuo“ veiks „Muzikos laboratorija“. / 15min.lt nuotr.

„Muzikos laboratorija“ – tai kūrybinės, muzikinės dirbtuvės, veiksiančios mažojoje festivalio scenoje. Čia lauko sąlygomis bus įrengta repeticijų ir įrašų studija su profesionalia muzikos technika ir reikalingais instrumentais. Visa tai bus skirta muzikuojantiems festivalio lankytojams, kurie festivalių metu nevengia pagroti ir patys. „Velnio akmuo“ suteiks sąlygas ne tik sukurti ir atlikti, bet savo kūrinį ir įrašyti.

Norintys dalyvauti šiose kūrybinėse dirbtuvėse kviečiami užsiregistruoti iš anksto. Tai gali būti individualūs muzikantai, jau egzistuojančios pradedančios grupės arba būrelis bendraminčių, norinčių groti vienoje komandoje. Kūrybinėms dirbtuvėms atsidarius, iš užsiregistravusių muzikantų bei vokalistų bus suformuotos „jaunos“ grupės. Kiekvienos iš jų tikslas – sukurti „Velnio akmens“ atmosferą atspindintį nedidelės apimties, originalų kūrinį. Penktadienį ir šeštadienį dalyviams bus skirta laiko eksperimentams, kūrybai bei repeticijoms, kurias koordinuos ir muzikantams patars šios srities profesionalai – garso režisieriai bei technikos specialistai, patys grojantys Lietuvoje žinomuose projektuose.

Sekmadienį, baigiantis pačiam festivaliui, suburtos grupės ir jų kūryba taps puikiu pabaigos akcentu – „Muzikos laboratorijoje“ gimusių kūrinių koncertu tikimasi uždaryti visą festivalį. Šio paskutinio koncerto metu visos kompozicijos bus įrašytos ir vėliau patalpintos festivalio svetainėje nurodant jų autorius. Geriausią projektą galės išrinkti ir įvertinti procesą stebėjusi publika.

„Sunkiosios muzikos klausantys žmonės dažnai ir patys yra kūrybingi, todėl šiemet festivalyje veiksianti „Muzikos laboratorija“ bus puiki saviraiškos erdvė besikuriančioms, dar nepastebėtoms grupėms ir pavieniams muzikantams, kurie geba improvizuoti, turi įdomių idėjų ir visu tuo nori pasidalinti su kitais muzikantais bei platesne auditorija. Tikėtina, tai ne tik sustiprins džiugią festivalio atmosferą, bet ir suteiks patirties patiems eksperimento dalyviams“, – dėsto festivalio organizatoriai.

Informacija apie „Muzikos laboratoriją“ ir registracija – festivalio svetainėje www.devilstone.net. Registracija vykdoma iki liepos 11 d. Užsiregistravusiems dalyviams visa aktuali informacija bus atsiųsta el. paštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius