Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 29

Gorano Bregovičiaus koncertas iš Vilniaus vijo žiemą (nuotraukos)

Antradienio vakarą Vilniuje, Pramogų arenoje, vyko garsiausio Balkanų kompozitoriaus Gorano Bregovičiaus ir jo grupės „Weddings and Funerals Orchestra“ koncertas. Gausiai susirinkusi publika dvi valandas siautė pagal užkrečiamas ir gyvenimo džiaugsmu spinduliuojančias melodijas.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Netikėtai užgroję orkestro nariai į sceną žengė tiesiai iš klausytojų minios. Netrukus scenoje pasirodė dvi tautiniais drabužiais apsirengusios pritariančiosios vokalistės ir tradiciškai baltu kostiumu pasipuošęs G.Bregovičius. Linksmybės prasidėjo. Nuo pat pirmos dainos ramiai sėdėti koncerto metu nepanorę žiūrovai plūdo į praėjimus ir su kiekviena daina jų buvo vis daugiau ir daugiau. Panašu, kad tokiam renginiui būtų labiau pravertusi didesnė erdvė stovimoms vietoms, nes apsaugos darbuotojams vis teko stumti atgal prie scenos artėjančius klausytojus. Minioje buvo galima išvysti ir itin originaliai renginiui pasiruošusių, lyg iš E.Kusturicos filmų nužengusių veikėjų – skrybėlėtų vyrų su lazda ir paveikslu auksuotais rėmais su šuns atvaizdu.

Koncertas prasidėjo nuo dainos, skambėjusios režisieriaus Emiro Kusturicos filme „Underground“. Žiūrovai galėjo išgirsti ir gerai pažįstamą, šiųmetėje „Eurovizijoje“ Serbijos atstovo Milano Stankovičiaus dainą „Ovo Je Balkan“, kurią šiam konkursui sukūrė G.Bregovičius.

Tikras Balkanų karštis plūstelėjo suskambus dainos „Gas Gas“ garsams, o „Ringe ringe raja (Ya Ya)“ privertė visus kartu užtraukti nesudėtingą priedainį. Klausytojai itin šiltai pasitiko legendinius kūrinius „Ederlezi“, „Mesecina“, o nostalgišką dainą „In The Death Car“ G.Bregovičiaus prašymu kartu dainavo visos merginos. Paskutinis turėjęs būti kūrinys sulaukė plojimų audros ir privertė netrukus grįžti sceną palikusius muzikantus.

„Man labai malonu, kad jums patiko mano koncertas“, – publikai šypsojosi Balkanų liaudies muzikos ir čigoniškų melodijų pažėręs G.Bregovičius.

Klausytojams garsiai skanduojant „Kalašnikov“, kompozitorius šmaikštavo suprantąs, kad daugelis nori išgirsti užstalės dainų, todėl netrukus suskambo 2008 metais pasirodžiusio albumo „Alkohol“ to paties pavadinimo daina. Orkestras išvyko įvykdęs publikos pageidavimą – sugrojo populiarųjį „Kalašnikov“, kurio metu klausytojai jau nebepaisė apsaugos darbuotojų nurodymų ir iš peties siautė prie pat scenos.  

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto publika

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius