Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 02

Į Nemuno krantinę sugrįžta džiazas

Visą vasarą ketvirtadieniais džiazo gerbėjus kvies ilgiausiai trunkantis džiazo festivalis „Daugirdas gyvai 2011“. Nuo rytojaus Nemuno krantinėje, Vasaros amfiteatre, klausytojų lauks išskirtiniai susitikimai su Lietuvos ir užsienio džiazo grandais ir muzikinės premjeros.
Festivalio „Daugirdas gyvai 2011“ koordinatorius J.Grickevičius žada solidžius koncertus.
Festivalio „Daugirdas gyvai 2011“ koordinatorius J.Grickevičius žada solidžius koncertus. / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Džiazas

Šį sezoną kauniečiai ir į laikinąją sostinę atvykę svečiai galės pasimėgauti atlikėjų ir grupių iš Lietuvos, JAV, Danijos, Šveicarijos ir Suomijos koncertais.

Pirmasis koncertas – birželio 2-ąją. Festivalį atidarys Avramo Feferio Trio. Pasak festivalio atstovo Julijaus Grickevičiaus, trys muzikantai jungia skirtingas savo patirtis.

„Jie groja free džiazą, elektroninę muziką ir Vakarų Afrikos tradicinės muzikos motyvus. O visa tai atsispindi instrumentiniame meistriškume ir giliame svinge, manieroje, kuri puikiai jaučiama grupės narių. Trio programoje skamba autorinės kompozicijos, įsimenančios ir pilnos dvasingumo“, – pasakojo J.Grickevičius.

Grupės lyderis A.Feferis yra Harvardo universiteto absolventas, gyvenęs ir kūręs Stokholme, Paryžiuje, dabar apsistojęs Niujorke. Saksofonu jis sugeba išgauti išskirtinį skambesį. Be saksofono, jis groja ir kitais pučiamaisiais instrumentais.

Grupės bosistas Ericas Revis – taip pat pripažintas atlikėjas. „Grammy“ laimėtojas, vienas iš solidžiausių ir stipriausių balsų šiuolaikinio džiazo scenoje, jis dalyvavo įrašant daugiau kaip šimtą albumų. Ilgiau kaip dešimt metų grojo Branford Marsalis kvartete, bendradarbiavo su Peteriu Brotzmanu ir Kurtu Rosenwinkeliu, daugeliu kitų įžymybių.

Kituose koncertuose bus galima išvysti ir daugiau džiazo virtuozų. Su Kauno bigbendu koncertuos vienas įdomiausių Suomijos kompozitorių Jukka Linkola, liepą atvyks Jimmi Rogeris Pedersenas, kuris pristatys savo lietuvišką trio su pianistu Artūru Anusausku ir perkusininku Aru Biskiu.

Rugpjūtį Kaune pasirodys šveicarai „Brink Man Ship“. O festivalio desertu taps uždarymo koncertas, kuriame pasirodys Stefanas Pasborgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius