-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 25

Kas sieja džiazą ir alaus gamybą?

Gera, jog šiame gyvenime yra tiek daug improvizacijos, kurios dėka galime atskleisti bei pažinti savo pačių kūrybingumą. O kūryba gvybiškai svarbi ne tik mene, bet ir kasdienėje veikloje, ypač profesiniame gyvenime. „Kaunas Jazz“ festivalį remiantis „Volfo Engelman“ bravoras teigia, jog improvizacijos daug yra net ir gaminant alų. Ar džiazas ir alaus gamyba – susišaukia? 15min.lt kalbasi su „Volfo Engelman“ rinkodaros vadovu Mantu Matukaičiu.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

– Kiek yra improvizacijos gaminant alų?

– Gali pasirodyti, kad ne tiek ir daug, tačiau iš tikro – labai daug.(juokiasi) Mums, norintiems pakelti Lietuvos alaus kultūrą į kitą lygmenį, yra džiugu, jog pastaruoju metu lietuviai atranda vis naujas alaus rūšis ir pradeda to reikalauti iš gamintojų.

Taip priverčia mus pasitempti, ieškoti įdomesnių sprendimų, subproduktų, ingredientų, apynių, salyklų ir t.t. Kaip tik šių metų „Kaunas Jazz“ pristatome tamsų kvietinį alų, kuris yra naujas Lietuvos rinkoje, ir jo skonis nepažįstamas daugumai lietuvių. Manau, tos improvizacijos bus kuo toliau, tuo daugiau.

– Kodėl remiate būtent „Kaunas Jazz“ festivalį?

„Volfo Engelman“ bravoras nuo senų laikų žinomas kaip kultūrinio gyvenimo rėmėjas

– „Volfo Engelman“ bravoras nuo senų laikų žinomas kaip kultūrinio gyvenimo rėmėjas, ir mes, atgaivinę tą vardą, bandome nepamiršti savo šaknų, eiti skirtingai nuo kitų bravorų, kurie koncentruojasi labiau į sportą, kurios didžiąją dalį sudaro vyriška auditorija. Mes einame kultūros keliu ir manome, kad tai yra mūsų įmonės išskirtinumas.

Be to, džiazas ir alus yra neatsiejami dalykai, o „Kaunas Jazz“ ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje yra laikomu vien žymiausių džiazo festivaliu, tad su tokiu stipriu renginiu sieti savo prekės ženklus yra didelė garbė.

– Ar remiate festivalį nuo pat pradžių?

– Ne nuo pat pradžių, nes ta pradžia buvo labai seniai (juokiasi), bet aš manau, kad tai, ką dabar su organizatoriais esame sutarę, ir kaip vyksta visas bendradarbiavimas, jis turėtų tęstis ilgam.

Įmonės „Volfas Engelman“ archyvo nuotr./Volfas Engelman 1927 m.
Įmonės „Volfas Engelman“ archyvo nuotr./Volfas Engelman 1927 m.

– Ką, Jums, kaip kauniečiui reiškia šis festivalis? Ką jis suteikia visam Kauno miestui?

– Ko gero skirtingams šaltiniams ne kartą esu tą minėjęs, kad iš esmės „Kaunas Jazz“ yra tikrasis pavasario pranašas Kaune.

„Kaunas Jazz“ yra tikrasis pavasario pranašas Kaune

Dažniausiai sulaukiame pirmųjų gražų orų, be to, yra galimybė pamatyti, kokių gražių žmonių yra Kaune, nes į festivalio renginius sutraukiama intelektualioji publika, kuri tikrai puošia miestą tiek savo apranga, tiek ir diskusijomis, pašnekesiais.

Juntamas toks pagyvėjimas mieste po žiemos ar užsitęsusio šaltojo pavasario. Juolab, kad festivalis apima ne vien tik renginių vietas, žmonės tiesiog išeina į gatves. Galima sakyti, kad tai – oficiali miesto sezono atidarymo šventė.

VIDEO: Kaunas Jazz 2015 Moments

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius