Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 02

Kauną pribloškė muzikos genijaus Bobby McFerrino koncertas

Pirmąjį gegužės sekmadienį legendinio žmogaus-orkestro Bobby McFerrino koncertu Kauno sporto halėje iškilmingai baigėsi 21-asis tarptautinis festivalis „Kaunas Jazz“.
Bobby Mcferrin (JAV)
Bobby Mcferrin (JAV). / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Koncerto pradžioje vedėjai Indrė Jučaitė su Alfredu Kukaičiu prisipažino, jog festivalio organizatoriams surengti amerikiečio B.McFerrino koncertą prireikė net trejų metų darbo. Ne paslaptis – 60-metis dešimties „Grammy“ muzikos apdovanojimų laureatas yra vienas geriausių džiazo atlikėjų pasaulyje, o jo koncertų tvarkaraščiai yra sudarinėjami keli metai į priekį. Vedėjai taip pat paprašė visų susirinkusių žiūrovų ne tik išjungti mobiliuosius telefonus, bet ir visiems įsijungti į amerikiečio pasirodymą bei kurti koncertą kartu. Ir iš tiesų, pats B.McFerrinas yra sakęs, jog iki pat įžengimo į sceną momento jis nežino kokias dainas atliks, kiekvieną kartą tai būna nepakartojama bei išskirtinė improvizacija. B.McFerrinas į Kauną atvyko iš Rygos bei apsistojo „Danielos“ viešbutyje.

Kol kai kurie lietuvių atlikėjai giriasi įspūdingų kainų ir svorių scenine technika, lazeriais ar kompaktiniais diskais, B.McFerrinui sukurti stebuklą užteko vien savo talento ir publikos palaikymo. Apsirengęs nutrintais nuo skalbimo marškinėliais bei džinsais, sėdįs ant paprastos kėdės, vienintelis scenoje, jis viso vakaro metu sukosi prieš laikrodžio rodyklę į visas keturias halės puses. Virš penkių tūkstančių klausytojų buvo pakerėti atlikėjo talento, pritardami jo atliekamoms improvizacijoms, ne plojimais, o dainavimu, kaip ir prašė B.McFerrinas. Kol kai kurie lietuvių atlikėjai giriasi įspūdingų kainų ir svorių scenine technika, lazeriais ar kompaktiniais diskais, B.McFerrinui sukurti stebuklą užteko vien savo talento ir publikos palaikymo.

Po pirmojo apsukto rato amerikietis paklausė susirinkusios publikos, ar kas norėtų scenoje pašokti pagal jo muziką. Prie scenos iš karto prasibrovė aktorius Leonardas Pobedonoscevas, talentingai pasirodęs scenoje ir, matyt, palikęs neblogą įspūdį B.McFerrinui. Po šio pasirodymo atlikėjas jau paprašė moteriškos kompanijos ir į sceną žengė trys merginos, tarp kurių buvo ir dainininkė Evelina Anusauskaitė. Mergina, regis, neturėtų bijoti scenos ir žiūrovų, tačiau šokti jai sekėsi nelabai kaip. Pamatęs šią situaciją dainininkas ėmėsi iniciatyvos ir pats pašokdino E.Anusauskaitę. Po kiek laiko Evelina užlipo į sceną padainuoti duetu su Bobby, kas, tenka pripažinti, jai sekėsi kur kas geriau. Padainuoti duetu su B.McFerrinu pasinaudojo ir kita panelė, žiūrovų netikėtumui pasirinkusi atlikti lietuvių liaudies dainą, bei berniukas, uždainavęs amerikiečių dainą „Route 66“.

Nors vienintelį žmogų scenoje akylai saugojo apsaugos darbuotojai, tačiau atlikėjas ryžosi nulipti nuo jos ir apsukti ratą aplink visą salę. Kurį laiką paskui sekęs uolus jaunasis apsauginis gavo įsakymą duoti laisvės muzikos genijui, tad Bobby nesivaržydamas trumpam laikui įsiliejo į publiką, o užlipdamas atgal į sceną paspaudė ranką ir apsaugininkui.

Publiką užvaldęs atlikėjas nebuvo lengvai paleistas, todėl buvo iškviestas sugrįžti du kartus. Pirmąjį – pakartoti dainą, o antrojo metu B.McFerrinas atsiėmė tradicinį pagrindinį festivalio „Kaunas Jazz“ apdovanojimą. Matyt ne veltui amerikiečio apsirodymai yra vadinami keičiantys jų išvydusiųjų gyvenimą.

O kol kas belieka laukti kito pavasario, kai su gaivališka jėga vėl užplūs džiazo banga, kuri suvienija skirtingus, bet mylinčius džiazo muziką žmones.

B.McFerrino koncerto pradžios įrašą galite pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius