Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 04

Kaune – kerinčio tikrumo „Pink Floyd“ iliuzija vardu „Brit Floyd“

„Žalgirio“ arena penktadienį sutvisko įspūdingais lazerių ir šviesų efektais. „Pink Floyd“ gerbėjams nedaug truko patikėti, kad išsipildė tai, kas atrodė nerealu. Skambėjo idealiai atkartotos žinomų dainų natos, tik balsai išdavė, kad scenoje visgi ne Rogeris Watersas ir Davidas Gilmouras. Kartu tai buvo ir puiki kelionė per „Pink Floyd“ muzikinę istoriją.
Grupės „Brit Floyd“ koncertas Kaune
Grupės „Brit Floyd“ koncertas Kaune / Daivos Čebatarauskaitės nuotr.

Koncertas prasidėjo 1975 m. išleisto albumo „Wish You Were Here“ daina „Shine On You Crazy Diamond“. Po to „Brit Floyd“ lyderis Damianas Darlingtonas pasisveikino lietuviškai ir pakvietė paklausyti paskutinių dviejų „Pink Floyd“ 1987 m. ir 1994 m. išleistų albumų dainų, o išjudino publiką populiaria „The Wall“ albumo daina „Another Brick in The Wall“.

Didžiuliame scenos apvaliame ekrane metus rodantis laikrodis sufleruodavo, iš kokio laikotarpio kūrinys bus grojamas. Nors „Žalgirio“ arenos žiūrovai labiausiai nudžiugdavo išgirdę albumų „The Dark Side of The Moon“, „Wish You Were Here“, „The Wall“ dainas, bet buvo žavu buvo klausytis ir mažiau žinomų ankstyvųjų grupės dainų, prisiminti „Pink Floyd“ įkūrėją Sidą Barretą, jo psichodelinę muziką.

„Brit Floyd“ programa „„Discovery“ – trijų valandų kelionė per visą „Pink Floyd“ istoriją.

„Brit Floyd“ programa „„Discovery“ – trijų valandų kelionė per visą „Pink Floyd“ istoriją: nuo debiutinio albumo „The Piper At The Gates Of Dawn“, išleisto 1967 m., iki 1994 m. pasirodžiusio paskutiniojo disko „The Division Bell“. Koncerte pagerbiami visi „Pink Floyd“ nariai – Sydas Barrettas, Rogeris Watersas, Davidas Gilmouras, Nickas Masonas ir Richardas Wrightas.

Koncertas užsibaigė kaip ir albumas „Wish You Were Here“ – antrąja dainos „Shine On You Crazy Diamond“ dalimi tarsi kviesdama ir toliau šviesti legendą, kuri išties yra lyg deimantas roko ir apskritai pop muzikos pasaulyje.

Arenos šviesos pasibaigus kūriniui dar nenušvito, o žmonės tuoj pat ėmė griausmingai kviesti grupę atgal. Sugrįžę muzikantai nudžiugino gražia daina „Comfortably Numb“. O po jos dar audringiau pakviesti padovanojo „Run Like Hell“.

Koncerto muzikos režisierius, prodiuseris, dainininkas ir gitaristas D.Darlingtonas įvairiuose projektuose „Pink Floyd“ muziką atlieka jau daugiau kaip du dešimtmečius. Jam yra tekę groti su „Pink Floyd“ nariu Richardu Wrightu dainininko ir gitaristo Davido Gilmouro 50-ojo gimtadienio šventėje, kur Damianas „pavadavo“ jubiliatą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius