-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 13

Albumo recenzija: Keithas Jarrettas albume „No End“ pražysta kitomis spalvomis

Pianisto Keitho Jarretto albumas „No End“ labiausiai stebina tuo, jog buvo įrašytas dar 1986 m. jo paties namų studijoje, o viešumoje pasirodė tik 2013-ųjų metų pabaigoje, – iki tol šiuo įrašu jis nesidalijo su niekuo.
Keitho Jarretto albumas „No End“
Keitho Jarretto albumas „No End“

Kaip rašo allmusic.com, čia Jarrettas skamba kitaip. Ne tik dėl to, kad tai – namų įrašas, bet dar ir dėl muzikanto multiinstrumentališkumo: esame įpratę girdėti Jarrettą-pianistą, o šiame albume jam paklūsta galybė instrumentų: įvairiausios gitaros, būgnai, perkusija... Paties atlikėjo žodžiais, šio albumo improvizacijos nebuvo numatytos ar – anaiptol – repetuotos. Be to, visi kūriniai albume „No End“ – atlikti jo paties rankomis. 

„No End“ buvo įrašytas vos praėjus metams po didelio pasisekimo sulaukusio Jarretto darbo „Spirits“. 2013-ųjų „No End“ turi panašumų su savo pirmtaku „Spirits“, tačiau skamba vis dėlto kitaip. Viena pagrindinių priežasčių – ta, jog Jarrettas (kad ir kaip keistai mums tai skambėtų) naujausiame savo albume pianino garsus nurungia elektrinėmis gitaromis ir būgnais. Galima sakyti, Jarrettas pražysta kitomis spalvomis, pasirodo plastiškas ir gyvas, o instrumentų variacijos šaukte šaukia: Mes mylim šį rokenrolo, bliuzo ir funko skambesį!

Taigi visi 20 „No End“ kūrinių, trunkančių nuo trijų iki septynių minučių, klausytojams pateikia gal ir ne tiek harmoningus, kiek, rodos, pačią instrumento esmę atskleidžiančius garsus. 

Apibendrinant verta įspėti: „No End“ nebūtinai patiks visiems, taip pat įprastojo Jarretto neišgirs Jarretto gerbėjai. Tačiau džiazo mylėtojai, nuodugniai sekę šio muzikanto karjerą, tikrai jį palaimins. Kaip ir palaimino eksperimentinio gitarų roko fanai. 

Keitho Jarretto albumą „No End“ galite įsigyti „Rūdninkų knygyne“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius