-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 05

Kurčias „Japonijos Beethovenas“ pripažino samdęs kitą kompozitorių

„Japonijos Beethovenu“ vadintas kurčias kompozitorius trečiadienį prisipažino, kad pasamdė kitą kompozitorių rašyti garsiausių jo darbų, taip į nepatogią padėtį įstumdamas apkvailintą transliuotoją NHK ir mesdamas šešėlį ant dailiojo čiuožimo olimpiečio, turinčio šokti Sočyje pagal jo muziką.
Mamoru Samuragochas
Mamoru Samuragochas
Temos: 1 Japonija

Mamoru Samuragochas išgarsėjo 10-ojo dešimtmečio viduryje klasikinėmis kompozicijomis, kurios tapo garso takeliais tokiems kompiuteriniams žaidimams kaip „Resident Evil“, nors sirgo degeneracine liga, kuri nuo vaikystės veikė jo klausą.

M.Samuragochas visiškai apkurto būdamas 35-erių, bet dirbo toliau ir sukūrė, pavyzdžiui, „Simfoniją Nr. 1, „Hirošima“, (Symphony No.1, Hiroshima), skirtą tiems, kas žuvo per atominės bombos sprogimą šiame mieste 1945 metais.

M.Samuragochas visiškai apkurto būdamas 35-erių, bet dirbo toliau ir sukūrė, pavyzdžiui, „Simfoniją Nr. 1, „Hirošima“, (Symphony No.1, Hiroshima), skirtą tiems, kas žuvo per atominės bombos sprogimą šiame mieste 1945 metais

Pernai kovą visuomeninis transliuotojas NHK parodė dokumentinį filmą „Sielos melodija“, kuriame nufilmuota, kaip šis kompozitorius lankosi 2011 metų cunamio nusiaubtame Tohoku regione, susitinka su jo gyventojais, žaidžia su maža mergaite.

Dešimtys tūkstančių žiūrovų nusipirko jo „Hirošimą“, kuri tapo himnu Tohoku ryžtui vėl atsistoti ant kojų ir kuri neformaliai yra vadinama vilties simfonija.

Tačiau trečiadienį ryte buvo atskleista, kad kompozitoriaus gyvenimas buvo apgavystė, ir NHK pateikė itin nuolankų atsiprašymą už to dokumentinio filmo parodymą.

„Per savo advokatą Mamoru Samuragochas anksti trečiadienį prisipažino, kad paprašė kito kompozitoriaus sukurti jo garsiuosius darbus“, – nurodė transliuotojas.

NHK pacitavo M.Samuragocho žodžius, kad jo apgavystės prasidėjo prieš beveik du dešimtmečius.

VIDEO: Mamoru Samuragochi - Simfonija Nr. 1, „Hirošima“

„Pradėjau samdyti tą žmogų kurti man muziką maždaug 1996-aisiais, kai manęs pirmą kartą buvo paprašyta sukurti muziką filmui, – sakė jis. – Turėjau prašyti to žmogaus man padėti, dėl daugiau kaip pusės darbo, nes situacija dėl ausų pablogėjo“.

Už užsakymą jis sumokėjo, pažymėjo NHK ir pridūrė, kad tikrasis kompozitorius, kurio pavardės transliuotojas nenurodė, dar neatsakė į prašymus pakomentuoti.

Skandalas įtraukė ir japonų viltį Sočio olimpiadoje – dailiojo čiuožimo atstovą Daisuke Takahashi, kurio programoje yra šokis pagal sonatiną, esą parašytą M.Samuragocho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius