-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 15

Lietuvoje koncertuosianti Sankt Peterburgo grupė „Billy's Band“ smerkia agresiją Ukrainoje

Populiari ir Lietuvos muzikos gerbėjams jau žinoma grupė iš Sankt-Peterburgo „Billy's Band“ smerkia bet kokią agresiją Rytų Ukrainoje. Grupės „Billy's Band“ muzikantai įsitikinę, kad menas ir kultūra galėtų būti ta jungiamąja grandimi, galinčia suvienyti tautas bei valstybes siekiant taikos!
„Billys' Band“
„Billys' Band“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

Lapkričio 14 dieną, 19 val.,  Vilniaus klube – teatre „New York“ (Kalvarijų g. 85) vieninteliame koncerte grupė pateiks klausytojams visus geriausius savo kūrinius.

„Billy‘s Band“ lyderis – Vadimas „Billy“ Novikas – dainininkas, gitaristas, kontrabosininkas ir dainų autorius; lėkštės – Аndrejus Ryžikas; bajanas ir perkusija – Аntonas Matezius; saksofonas ir klavišiniai – Мichailas Židkichas; garso režisierius – Dimitrijus Maksimačiovas. Šį kartą programoje „Pageidavimų koncertas“ skambės ne tik nauji kūriniai, bet ir pamėgtos dainos, kurių pageidaus klausytojai. Tereikia pageidavimą pranešti organizatoriams ar parašyti grupės nariams į jų tinklapį.

Ruošdamiesi koncertui Lietuvoje, muzikantai sutiko duoti interviu.

– Tik nuimkite nuo stalo taures, nes žiūrovai, pamatę fotografijas, gali pagalvoti, kad mes daug geriame, – pajuokavo grupės bajanistas Antonas Matezius.

– O kaipgi romantinis alkodžiazas? 

Billi Novikas:  Aš manau, kad šį posakį galima išskirstyti į tris dalis: buvo mūsų grupėje „alko“ periodas, jį pakeitė romantinis, o dabar –  po 12 metų –  tikrai yra džiazo periodas. Ir apskritai, esame pasiekę tam tikrą pusiausvyrą, kuri leidžia kurti ir eiti toliau. Žinoma, kad vidutiniškai grupės egzistuoja 5-8 metus, nes atsiranda įvairų nesutarimų, konfliktų. Tai labai sudėtingi socialiniai faktoriai. Bet mes esame!

Andrejus Ryžikas: Po 8 metų paprastai sumažėja domėjimasis grupe. O jei dar negali susitvarkyti su vidiniais konfliktais – grupės iširimas neišvengiamas.

– Tai kokią vietą jūsų kūryboje užima džiazas?

B. N.:  Kai kurie žmonės neįžvelgia mūsų kūryboje džiazo. Kiti, atvirkščiai, teigia, kad džiazas yra. Mums džiazas –  tai veikla scenoje, muzikavimas.

А. R.: Džiazas – per plati sąvoka, kad kiekvienam žmogui  reikštų vieną ir tą patį. Daug kartų esame groję dideliuose Europos, Šiaurės Amerikos džiazo festivaliuose. Ten ypatingai daug muzikos. Ir jos, stilistikos požiūriu, tikrai nepavadinsi džiazu. Nėra nei vieno džiazinio akordo. Labai sunku tiksliai apibrėžti, kas yra džiazas.

B. N: Šiandieninis džiazas labai nori įtikti publikai. Publika nulemia festivalio sėkmę. Todėl tikro džiazo vis mažėja, jis tampa „pogrindiniu“. Rusijoje dar yra tokių vietų, kuriose džiazas  klesti. Dabar ypač geras laikmetis, nes galima važiuoti į Europą, Ameriką mokytis ir pasidalinti patirtimi grįžus. Arba: panorau greitai prisiminti vieną melodiją – žvilgt į internetą – ir natos jau yra. Noriu pasakyti, kad šiais laikais muzikuoti yra idealios galimybės. Tik kad būtų noras. Mūsų grupės muzikos klausimas išspręstas. Bet tikrasis „Billy’s Band“ žavesys – ne tik kontraboso akorduose.

Mūsų grupės muzikos klausimas išspręstas. Bet tikrasis „Billy’s Band“ žavesys – ne tik kontraboso akorduose

– Apie ką jūs dainuojate?

B. N.: Dainų lyrinis herojus – tai vis tas pats Billi Novikas, kuris buvo prieš 7-8 metus ar net prieš 12 metų, tų laikų autorius. Nesvarbu, kokias dainas dainuojame: senas ar naujas... Juk kūryba – tai meninės dirbtuvės, kiekviena atliekama daina vis gimsta iš naujo. 

– Gal reiktų apie tai parašyti knygą?

B. N.:  Knygos – leidėjų duona. Anksčiau ar vėliau tai gali nutikti. Viskam savas laikas.

Аntonas Matezius: Kiekvienas žmogus turi savo knygą: parašytą, nepabaigtą ar papasakotą kaimynui traukinio kupė.

B. N.: Apskritai,  „Billy’s Band“ išsiskiria savo plačiu formatu. Kai kas kaltina mus chameleonizmu, bet man atrodo, kad tai mūsų platus kūrybinis diapazonas. Kiekvienas grupės narys turi galimybę ugdyti ir parodyti savo kūrybinį potencialą. Iš čia išplaukia grupės įvairiapusiškumas.

– Gal todėl jūsų klauso tokia įvairi auditorija? Ir 40-mečiai, ir 16-mečiai...

B.N.: Šį klausimą reiktų užduoti žiūrovams koncerto metu.

A.M.: Keturiasdešimtmečiai mus prisimena, o jauni kažko tikisi. 

B.N.: Žmonių vystymasis nepriklauso nuo jų amžiaus. Jei matote prieš save žilaplaukį senuką, tai suprantate, kad jis nugyveno ilgą amžių, bet nežinome jo kokybės. Gal jis visiškai infantilus ir jaučiasi kaip 22 metų jaunuolis.

– Kur slypi gero koncerto paslaptis?

B.N.: Svarbiausia, kad salėje žmonių būtų daugiau nei ant scenos. Tai svarbiausia taisyklė. Aš labai mėgstu dirbti įmonių vakarėliuose, nors mano draugai su tuo nesutinka. Nėra tam tikro nusistatymo, fanatizmo, autografų rašymo... Groji sau dėl žmonių. Gal girdi mus pirmą kartą, bet iš jų reakcijos  pajauti, kad darai tikrą darbą.

– Jūs turite teatrą, metų patikrintas koncertines programas. Gatvės pasirodymai – sielos atgaiva. Kas laukia „Billy’s Band“ ateityje?

B. N.: Mes niekur neskubam. Atėjo toks metas, kai galime laisvai kurti ir patirti didelį malonumą. Tai nuostabu.

Р.S.:

– Juk „Billy’s Band“ – lėto šokio karaliai – pažymėjo Billi. – O tai ypač didelė atsakomybė. Lėtas šokis daug kuo įpareigoja. Bendravimas su  „Billy’s Band“ vyko sklandžiai ir lengvai. Visi keturi simpatiški ir protingi vyrai aktyviai diskutavo su korespondentu.
______________________________________________________________________
Bilietai į „Billy‘s Band“ koncertą parduodami „TicketPro“ kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius