-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 20

Lietuvos atlikėjų albumas nominuotas Nepriklausomos muzikos apdovanojimuose

Lietuvoje gyvenančio ir kuriančio belgų gitaristo, kompozitoriaus Chriso Ruebenso suburta grupė „Chris Ruebens Ensemble“ (CRE) kovo viduryje sulaukė džiugios žinios – pirmasis jų albumas „The yellow duck“ nominuotas viso pasaulio muzikantams skirtuose Nepriklausomos muzikos apdovanojimuose („The Independent Music Awards“). Įvertinti šio albumo kviečiami ir visi melomanai – pristatymo koncertas vyks balandžio 3 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.
CRE
CRE / Grupės CRE nuotr.

Tryliktą kartą rengiamų apdovanojimų organizatoriai skelbia, kad pretendentai buvo atrinkti iš tūkstančių atlikėjų, kuriančių Amerikoje, Azijoje, Afrikoje, Australijoje, Grenlandijoje ir Europoje. „Labai džiaugiamės, kad mums pasisekė greta kitų muzikantų iš įvairių pasaulio šalių įrašyti ir Lietuvos vardą“, – sako nominuotos grupės įkūrėjas Ch. Ruebensas. Į geriausio instrumentinio albumo kategoriją pateko dar keturios grupės iš Kalifornijos, Aliaskos ir Virdžinijos.

Nominantus atrinko ir nugalėtojus skelbs žinomi muzikos pasaulio atstovai, tarp kurių Ann ir Nancy Wilson, Laurie Anderson, Suzanne Vega, Shelby Lynne, Anthony De Curtis („Rolling Stone“), Hillary McAndrew Plate („Lincoln Center“), Bobas Ludwigas („Gateway Mastering“), Bruce‘as Iglaueris („Alligator Records“), Delphine Robertson („Playtone Productions“), Benji Rogersas („Pledge Music“), Megan West („Sound Cloud“) ir kiti.

Sėkmės sulaukusiame albume įrašyti koncerto programos „Café musical“ kūriniai persmelkti skirtingos (braziliškų, rytietiškų, klasikinės, bliuzo, džiazo) muzikos elementų. Ši plataus muzikinio spektro muzika Belgijos muzikos kritikos žurnale „Da music“ apibūdinta kaip ne kasdien sutinkama kūryba, ugdanti klausytoją ir plečianti jo akiratį, leidžianti išgirsti kone viso pasaulio garsus.

Kūrinių autorius Ch. Ruebensas sako, kad nenorėjo apsiriboti vienu muzikiniu stiliumi. „Muzika turi labai daug spalvų, skirtingi muzikos žanrai leidžia perteikti įvairių garsų, nuotaikų, suteikia daugiau galimybių improvizuoti. Džiaugiuosi, kad toks pasirinkimas buvo įvertintas autoritetingų muzikos pasaulio atstovų“, – teigia į rėmus muzikos sprausti nenorintis kompozitorius.

Paklausykite balandžio 3 d. albumo „The yellow duck“ pristatymo koncerte skambėsiančio kūrinio „The yellow duck“:

VIDEO: Chris Ruebens Ensemble - "The yellow duck"

Trumpai apie CRE. Lietuvoje gyvenančio belgo gitaristo, kompozitoriaus, Baltijos gitarų kvarteto nario Chriso Ruebenso suburta neįprastos sudėties grupė, kurioje groja Saulius Petreikis, Andrius Kairys ir Vytautas Bikus, atlieka originalias kompozicijas, taip pat yra paruošusi prancūziškų dainų programą. 2013 m. jie išleido kompaktinę plokštelę „The yellow duck“, surengė koncertų turą Lietuvoje ir Belgijoje. 2014 m. grupės kompaktinė plokštelė nominuota 13-uosiuose Nepriklausomos muzikos apdovanojimuose („The Independent Music Awards“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius