-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 06

Lietuvos vaikų ir jaunimo orkestrą „Jovaras“ Italijoje lydėjo sėkmė

Didingi šventiniai akordai paskelbė visą savaitę trukusio jubiliejinio tarptautinio orkestrų festivalio Giulianovoje pabaigą. Penkioliktą kartą muzika suvienijo kolektyvus net iš vienuolikos pasaulio valstybių.
Orkestras švenčia pergalę
Orkestras švenčia pergalę / Orkestro "Jovaras" nuotr.

Festivalio organizatoriai džiaugėsi, kad šis išskirtinis festivalis su nepaprastu visų dalyvių entuziazmu pritraukė rekordinį skaičių žiūrovų. Šventės dalyviams sveikinimo žodžių negailėjo  didelis būrys politikų, renginio globėjų, žiniasklaidos atstovų. Apdovanojimo ceremonijose dalyvavo renginio krikštamotė Mis Italija 2013.

Dvidešimt keturi orkestrai kiekvieną dieną savo meistriškumą demonstravo daugiatūkstantinei auditorijai prabangiose scenose, aikštėse, teatralizuotose miesto eisenose. Kompetentinga vertinimo žiuri su didele atsakomybe vertino kiekvieno kolektyvo pasirodymus kuriuos filmavo Italijos televizija.

Lietuvą šiame išskirtiniame renginyje teko garbė atstovauti daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatui, Vilniaus vaikų ir jaunimo orkestrui Jovaras. Per trisdešimt jaunuolių lydėjo nepaprasta sėkmė.

Nusileidę tik įspūdingame orkestrui „Waseda“ iš Osakos (Japonija) lietuviai pelnė sidabrinę antrąją vietą. O Lietuvos dirigentas ir trimitininkas Ugnius Vaiginis pelnė net du prizus. Jam buvo įteikta geriausio festivalio dirigento taurė ir geriausio festivalio solisto prizas – simbolinis Amat firmos būgnas. Trečioji vieta atiteko kolektyvui iš Lenkijos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius