Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 24

Vienas garsiausių pasaulio pianistų Ivo Pogoreličius jau Lietuvoje

Fortepijono legendos Ivo Pogoreličiaus gerbėjai jau gali lengviau atsipūsti, nes vėlyvą sekmadienio vakarą atlikėjas atvyko į Vilniaus oro uostą. Viena prieštaringiausių klasikos pasaulio asmenybių – I.Pogoreličius – spalio 24 dieną Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje surengs vienintelį koncertą Baltijos šalyse, kuriame skambės keturi Frederico Chopino ir Ferenco Listo kūriniai.
Ivo Pogoreličius atvyko į Vilnių
Ivo Pogoreličius atvyko į Vilnių / A.Svirsko nuotr.

54-erių pianistas iš oro uosto skubėjo tiesiai į senamiestyje užsakytus prabangius viešbučio apartamentus. Lietuvoje jis praleis dvi paras. Iš koncertų Vokietijoje ir Šveicarijoje atvykęs I.Pogoreličius antradienį koncertines gastroles tęs Italijoje. Iki pat atlikėjo atvykimo koncerto organizatoriai nebuvo tikri, ar šis koncertas įvyks, nes legendinis pianistas garsėja nenuspėjamu elgesiu ir yra atšaukęs ne vieną savo pasirodymą. Viena prieštaringiausių muzikos pasaulio asmenybių vadinamas pianistas, kaip teigiama, gali savo skambinimą nutraukti ir dėl netinkamo fotografų darbo per koncertą arba atsitiktinio mobiliojo telefono skambučio.

Pasak koncerto rengėjų, Šveicarijos Lugano mieste gyvenantį, retokai koncertuojantį ir nedaug plokštelių išleidžiantį I.Pogoreličių gastrolėse lydi vadinamieji muzikos piligrimai – jų grupių

A.Svirsko nuotr./Ivo Pogoreličius atvyko į Vilnių
A.Svirsko nuotr./Ivo Pogoreličius atvyko į Vilnių

iš Estijos, Latvijos ir Baltarusijos laukiama ir Vilniuje.

Į svaiginančią karjerą startavęs skandalu, 1980 metais atlikėjas sudrebino vieno žymiausių pasaulio F.Chopino vardo pianistų konkurso užkulisius, po kurio jau tris dešimtmečius karaliauja klasikinės muzikos žvaigždžių gretose. I.Pogoreličius tapo geidžiamiausiu artistu, grojusiu su žymiausiais orkestrais, tokiais kaip Berlyno filharmonijos, Vienos filharmonijos, Londono simfoniniu, Čikagos simfoniniu, Niujorko filharmonijos orkestrais ir daugeliu kitų. Pianistas yra UNESCO geros valios ambasadorius, 1994 m. Bosnijos karo Sarajevo miesto mecenatas, Kroatijos jaunųjų talentų, siekiančių studijuoti užsienyje, globėjas. Nuo 1982 m. pianistas pasirašė ekskliuzyvinę sutartį su garsiausia pasaulyje klasikinės muzikos įrašų kompanija – „Deutsche Grammophon“ ir išleido joje 15 kompaktinių plokštelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius