Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 11

Vilniuje – naujas muzikinis vasaros festivalis

Įspūdingą Lietuvos muzikos festivalių puokštę šiemet praturtins naujas tarptautinis renginys – Piano.lt vasaros festivalis vyksiantis Vilniuje rugpjūčio 13–25 dienomis.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šis festivalis – tai ambicingas Piano.lt salės projektas, vilniečiams ir sostinės svečiams dovanosiantis nepakartojamų muzikinių įspūdžių. Festivalį rugpjūčio 13 d. pradės pirmą kartą į Lietuvą koncertuoti atvykstantis unikalus kolektyvas – Rusijos raginių instrumentų kapela, vadovaujama Sergejaus Pesčianskio (Sankt Peterburgas). O ar atsirastų bent vienas džiazo gerbėjas, kuris nesusidomėtų rugpjūčio 16-ąją numatytu Lietuvos džiazo korifėjų Vytauto Labučio, Eugenijaus Kanevičiaus ir jaunų, bet jau garsių austrų  džiazo talentų Eliaso Stemesederio, Maxo Santnerio suburto kvarteto „Jazz Quartet Salzburg-Vilnius“ koncertu?

Smagia nuotaika rugpjūčio 24-osios vakarą užkrės Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendas, vadovaujamas kapitono Ričardo Čiupkovo. Festivalio pabaigos koncertas rugpjūčio 25 d. – dar vienas atradimas. Ludwigo van Beethoveno ir Astoro Piazzollos kūrinius kartu su solistu, garsiuoju pianistu ir bandonininku Claudio Constantini (Peru, Suomija) grieš Vilniaus savivaldybės Šv.Kristofono kamerinis orkestras. Tik šį kartą jam diriguos ne orkestro vadovas prof. Donatas Katkus, o Aleksandras Šimelis – dirigentas ir kompozitorius, tarptautinių projektų iniciatorius ir rengėjas. Beje, ar teko girdėti, kad 2010 metais A.Šimelis Londone įspūdingai dirigavo „World Chamber Orchestr“ ir „Locrian Ensemble of Locrian at St Mary's Church“ kolektyvams? Tąkart vilnietis taip sužavėjo muzikos specialistus, kad jį šiais metais vėl pakvietė diriguoti Didžiosios Britanijos sostinėje.

Pirmojo Piano.lt vasaros festivalio koncertai vyks romantiškoje aplinkoje – vėlyvojo klasicizmo (XVII a.) dvasią išsaugojusių Chodkevičių rūmų, kuriuose įsikūrusi Vilniaus paveikslų galerija, kieme. Ne mažiau įspūdinga ir unikali kita festivalio erdvė – Piano.lt salė, duris atvėrusi XIV–XIX a. veikusiame pranciškonų (Mažesniųjų brolių konventualų) vienuolyne. Jau ketvirtus metus čia vyksta muzikos koncertai, kuriuos pamėgo brandžios muzikos gerbėjai ir džiazo gurmanai. Beje, Piano.lt salė – vienintelė Baltijos valstybėse, kurioje grojama prestižiškiausiu ir prabangiausiu pasaulyje koncertiniu „Fazioli“ fortepijonu, instrumentu, kuris pelnytai vadinamas klavišiniu karaliumi ir prilyginamas automobilių prabangos lyderiui „Ferarri“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius