-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

100 parodų autorius Arvydas Baltrūnas: piešti natūralu kaip kvėpuoti

Trečiadienį Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje, tęsiant parodų ciklą „Mokytojas – Mokinys“, atidaroma dailininko Arvydo Baltrūno ir jo mokinių paroda. Per trisdešimt pedagoginio darbo metų išugdęs ne vieną menininką, Arvydas Baltrūnas parodoje pakvietė dalyvauti penkis savo mokinius – skirtingų kartų, stilių menininkus, tačiau palikusius neišdildomą įspūdį pedagogui.
Arvydo Baltrūno ir jo mokinių darbai
Arvydo Baltrūno ir jo mokinių darbai

Žygimantas Augustinas – Arvydo Baltrūno mokinys, o dabar jau ir kolega Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, fotografė Vėtrė Antanavičiūtė, kurios darbai maloniai stebina dailininką, ir, kaip jis pats sako, budina sielą. Parodoje taip pat dalyvauja Aldona Dobrovolskienė, pati rengianti plenerus ir parodas, turinti dailės terapijos grupę, Arvydo Baltrūno „slaptoji“ mokinė  – žmona Rita Baltrūnienė ir Kristijonas Tarabilda – buvęs čiurlioniukas, o dabar jau grafikos studentas Vilniaus dailės akademijoje. 

„Ši paroda – tik maža dalelė tų susitikimų, kurie įvyko man kaip dailės pedagogui, per 30 metų darbo įvairiose meno ugdymo institucijose, – sako Arvydas Baltrūnas. – Pagrindinė šios ekspozicijos idėja – užmegzti dialogą su savo mokiniais, kalbėtis savo darbais, rasti tai, kas mus jungia. Nuolat džiaugiuosi mokiniais, kurie daug ir gerai piešia, kuriems tai natūralu kaip kvėpavimas. Mokytojui belieka viena – padėti praplėsti matymą“, – apie pedagogo darbą pasakoja dailininkas.

Vilniaus vaikų ir jaunimo galerijos projektų vadovė Sigita Stankevičiūtė įsitikinusi – Arvydas Baltrūnas, daug metų paaukojęs kitiems mokyti, nusipelnė štai tokio žvilgsnio į jo darbą ir kūrybą. Dailininko biografijoje – 20 personalinių ir 100 bendrų parodų Lietuvoje ir užsienyje. 

„M. K Čiurlionio menų mokykloje dirbu su vyresnių klasių moksleiviais, – pasakoja dailininkas, – patinka tai, kad galiu kalbėtis su mokiniais kaip lygus su lygiais, o neretai dar iš jų ir pasimokyti. Žinoma, mokytojas ne viską lemia, mano tikslas – padėti mokiniui atsiskleisti, suvokti, pajausti spalvinę kultūrą, nesinori tempti į vieną ar kitą pusę, dirbtinai formuoti“, – sako pedagogas.

Arvydas Baltrūnas sako dirbantis mėgstamą darbą – beveik jokios rutinos, kasdien daug naujos praktikos, gali matyti, kaip mokiniai tampa profesionaliais menininkais, o suaugę mokytis dailės ateina kaip į terapijos kursus. 

Paroda „Arvydas Baltrūnas ir jo mokiniai“ Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje, Vilniaus mokytojų namuose vyks iki rugsėjo 28 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius