-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrasis festivalis „Nebyliojo kino džiazas“ žiūrovams siūlo beprecedentę programą

Antrąjį sezoną „Nebyliojo kino džiazas“ skiria animacijos žanro ir muzikos mėgėjams. Visą vasarą truksiantis festivalis, per 14 antradienio vakarų, žiūrovams pristatys net 80 senų ir dar niekur nematytų animacinių šedevrų. Nemokamuose teminiuose vakaruose bus parodyti tiek naujausi lietuvių animacijos, tiek klasikiniai užsienio autorių kūriniai, o seansus lydės gyvos, garsių Vilniaus didžėjų ir atlikėjų muzikinės interpretacijos.
Nebyliojo kino seansų metu juos gyvai įgarsina profesionalūs muzikantai.
Nebyliojo kino seansų metu juos gyvai įgarsina profesionalūs muzikantai. / Projekto organizatorių nuotr.
Temos: 1 Džiazas

Festivalio organizatoriai teigia, kad pirmasis „Nebyliojo kino džiazo“ sezonas buvo sėkmingas, todėl ir šią vasarą nuspręsta idėjos ne tik kad neatsisakyti, tačiau kino gurmanams pasiūlyti beprecedentę festivalio programą, kurią sudarys tiek patys naujausi Lietuvos kino meno specialybės studentų darbai, tiek prieškario laikotarpiu sukurta užsienio animacijos klasika.

„Animacija Lietuvoje, skirtingai nei manyta – populiari ne tik vaikų tarpe, žmonės domisi, ieško, žiūri, džiaugiasi ir žada būtinai ateiti, kai pasakau, kad tuoj startuos animacijos festivalis.

Panašių, tačiau savo masteliu prilygstančių renginių ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje nėra buvę. Mums tai yra didelė atsakomybė prieš animacijos mėgėjus ir ekspertus, tačiau nusistatėme griežtus kriterijus, todėl tie 80 filmukų, kuriuos rodysime, – tikrai verti dėmesio, o pati programa – labai įvairiapusė“, – kalbėjo festivalio idėjos autorius, Aras Petrauskas.

Festivalis šiais metais ne tik pasikeitė, išaugo, tačiau ir persikėlė į naują peržiūrų vietą, – Vilniaus Montmartu vadinamo, Užupio restorano „Tores“ lauko terasą.

„Restoranas „Tores“ gerbia savo svečią, todėl siūlo jam ne tik kokybišką maistą, aptarnavimą, bet ir išskirtinius, meninę vertę turinčius renginius.  Manau, kad šis festivalis ne tik taps tvirta restorano tradicijų tąsa, bet ir puikiu emociniu akcentu, teigiamai nuteikiančiu  tiek animacijos mylėtojus, tiek restorano svečius, tiek pačius festivalio dalyvius.  Tikimės, kad „Tores“ pasiūlytas šios vasaros džiazuojantis  desertas taps tikra menine fiesta, kuria mėgausis visi užsukę pasisvečiuoti žymiojoje mūsų restorano terasoje.  Juolab, kad renginys – nemokamas“, –  teigia Gediminas Vilūnas, restorano „Tores“ direktorius.

Festivalio „Nebyliojo kino džiazas“ atidarymas ir pirmasis muzikos bei animacijos seansas jau šį antradienį, birželio 8 d., 19:30 val., Užupio gatvėje esančiame „Tores“ restorane.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius