Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Artūro Noviko auklėtiniai Pasaulio chorų olimpiadoje laimėjo du aukso medalius

Artūro Noviko vadovaujami ansambliai „Jazz Island“ ir „Mini Jazz“ Rygoje vykstančioje Pasaulio chorų olimpiadoje laimėjo du aukso medalius. 15-18 ir 11-13 m. moksleiviai su ansambliais iš įvairių pasaulio šalių varžėsi džiazo kategorijos čempionų lygoje, kurioje leidžiama dalyvauti tik tam tikrą profesionalumo lygį pasiekusiems kolektyvams. 
Artūras Novikas
Artūras Novikas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Tai buvo pirmas kartas, kai šie kolektyvai dalyvavo Pasaulio chorų olimpiadoje.

„Šis tarptautinės komisijos įvertinimas mums labai svarbus. Kolektyvai daug dirbo, kad a cappella sužavėtų publiką. A cappella nebuvo privaloma, bet mes pasirinkome sunkesnį kelią, nes juo tikime. Ir „Jazz Island“, ir „Mini Jazz“ yra dar moksleiviai, tačiau jie pilnavertiškai varžėsi su kolektyvais iš viso pasaulio“, – po apdovanojimų ceremonijos Rygoje sakė Artūras Novikas. 

Ir „Jazz Island“, ir „Mini Jazz“ yra dar moksleiviai, tačiau jie pilnavertiškai varžėsi su kolektyvais iš viso pasaulio“, – po apdovanojimų ceremonijos Rygoje sakė Artūras Novikas. 

„Jazz Island“ įkurtas 1991 m., dabartinės sudėties ansamblis yra jau septintoji karta, tačiau pirmoji, nuo mažumės ugdyta Artūro Noviko džiazo mokykloje. „Jazz Island“ ir „Mini Jazz“ dainuoja tik a cappella – be jokio instrumentinio pritarimo. Artūro Noviko džiazo mokyklos vaikai patys tampa instrumentais, balsais imituoja ir trimitą, ir violončelę, ir gitarą.

Abu kolektyvai pagal olimpiados taisykles turėjo savo pasirodymams po 15 minučių. Visų kūrinių vokalinės aranžuotės Artūro Noviko. „Jazz Island“ atliko lietuvių liaudies sutartinę „Sodauto“, Mocarto „Rondo“ bei porą džiazo standartų „In the Mood“ ir „Ice Cream“. „Mini Jazz“ stebino visus penkiais džiazo standartais „Alexander's Ragtime band“, ”Tuxedo Junction”, „Sway“, „Centerpiece“ ir „Tiger Rag“.

Latvijos sostinėje Rygoje liepos 9-19 dienomis vykstanti Pasaulio chorų olimpiada – didžiausias chorinis renginys pasaulyje. Olimpiados vyksta kas dveji metai, vis kitoje šalyje. Šiais metais vykęs renginys jau aštuntasis. Šiais metais olimpiadoje dalyvavo kolektyvai iš 60-ies pasaulio valstybių, o rungėsi jie trejose dešimtyse kategorijų, vienos jų – čempionų lygos, kitos – atvirosios. Olimpiadoje dalyvavo 27 tūkstančiai dalyvių.

Vaizdo įrašus galite pasižiūrėti paspaudę apačioje esančias nuordas.

„Jazz Island“ – „In The Mood“

„Mini Jazz“ – „Tiger Rag“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius