-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštuntasis festivalis „Kaunas Photo 2011“ prabils apie nutylėtas istorijas

Kitą savaitę startuoja jau aštuntasis tarptautinis fotomeno festivalis „Kaunas Photo 2011“. Giliausias tradicijas turinčio fotografijos festivalis Baltijos šalyse atidarymo renginių maratonas tęsis iki rugpjūčio 28 dienos, o renginiai ir parodos – iki spalio pabaigos.
Sovietų imperijos pėdsakai. Mongolija
Sovietų imperijos pėdsakai. Mongolija / Festivalio dalyvio Erico Lusito nuotr.

Šių metų festivalio „Kaunas Photo 2011“ parodų, paskaitų, projekcijų tema – „Nutylėtos istorijos“ – siūlo socialiai neabejingo meno oazę tiems, kam nereikia tūkstantis pirmąjį kartą priminti, kad esame alaus ir krepšinio šalis, ir kviečia pažvelgti į mus pačius, į mūsų kaimynus, girdėtas, bet nematytas istorijas.

Pasak festivalio vadovo Mindaugo Kavaliausko, „fotografijos meno ir medijos jungties stiprybė – galimybė kalbėti apie tuos gyvenimo aspektus, kurie lieka masinės žiniasklaidos ir abstrakčiųjų menų užribiuose. Net globalios reikšmės procesai ar įvykiai, tokie kaip sausio tryliktoji, rugsėjo vienuoliktoji, Sovietų Sąjungos žlugimas, fotografijose, rodomose „Kaunas Photo“ festivalyje, turi asmeninės patirties atspalvį, savo nutylėtas istorijas.“

Faktai

Per šimtas festivalio dalyvių iš 3 dešimčių pasaulio šalių, 11 parodų erdvių (tarp jų ir netikėtų – VDU Kauno Botanikos sode, Kauno Kolegijos J.Vienožinskio Menų fakultete, Kauno pilyje ir kt.), 15 fotografijų parodų, 5 intensyvios fotografijos naktys, antrąkart rengiamas „Kaunas Photo“ portfolio peržiūros – konkursas, sukviesiantis į Kauną 55 fotografus iš 20-ies pasaulio šalių, bei fotografijos ekspertus iš dešimties Europos šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius