-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidaroma fotokonkurso paroda „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2009–2010“

Trečiadienį fotografijos galerijoje „Prospektas“ Vilniuje atidaroma Tado Dambrausko fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2009–2010“ paroda ir rengiama konkurso nugalėtojų apdovanojimo ceremonija. Ceremonijoje dalyvaus krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ir kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius.
Karys
Atidaroma fotokonkurso paroda „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2009–2010“ / Organizatorių nuotr.

Ši ceremonija – jau tradiciniu tapusio šeštą kartą rengiamo Tado Dambrausko fotografijų konkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2009–2010“ baigiamasis etapas.

Organizatorių nuotr./Atidaroma fotokonkurso paroda „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2009–2010“
Viena iš parodoje eksponuojamų nuotraukų

Konkurse dalyvavo 63 šalies spaudos profesionalūs fotografai, fotografai mėgėjai, kariškiai ir civiliai. 2009–2010 metais užfiksuotos akimirkos varžėsi keturiose temose: „Portretas“, „Profesionalumas“, „Atmintis“ ir „Reportažas“. Temų nugalėtojai bus apdovanoti Krašto apsaugos ministerijos įsteigtais piniginiais prizais.

Tradiciškai įdomiausią nuotrauką išrinko ir jos autoriui specialųjį prizą skyrė Lietuvos kariuomenės vadas. Taip pat prizą už netradicines spalvas Lietuvos kariuomenės fotografijoje įsteigė UAB „Fotoservisas“.

Už labiausiai patikusią nuotrauką šįmet galėjo balsuoti ir interneto portalo „Delfi“ skaitytojai – jų vertinimui buvo pateikta 40 geriausių komisijos išrinktų darbų. Skaitytojų išrinktos nuotraukos autorius bus apdovanotas portalo įsteigtu prizu.

Organizatorių nuotr./Atidaroma fotokonkurso paroda „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2009–2010“
Viena iš parodoje eksponuojamų nuotraukų

Fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2009–2010“ paroda galerijoje „Prospektas“ veiks iki liepos 3 d.

Šiam Krašto apsaugos ministerijos organizuojamam fotokonkursui karo operatoriaus ir fotografo Tado Dambrausko vardas suteiktas siekiant įamžinti jo atminimą ir nuopelnus. T.Dambrauskas Krašto apsaugos departamente pradėjo dirbti 1990 metais, netrukus buvo paskirtas Vilniaus operatyvinės grupės instruktoriumi–metodininku. Vėliau dirbo žurnalo „Karys“ fotografu, brigados „Geležinis Vilkas“ ir Krašto apsaugos ministerijos operatoriumi. Jis sukaupė unikalų nuotraukų ir vaizdų archyvą – fiksavo Lietuvos kariuomenės raidą nuo Sąjūdžio žaliaraiščių iki modernios, vertos narystės NATO, kariuomenės. Dirbdamas T.Dambrauskas nevengė rizikos ir netradicinių sprendimų, dėl „gero kadro“ buvo pasiryžęs pralaužti bet kokius ledus. Jis pirmasis ir vienintelis kariuomenėje filmavo parašiutininkus prisirišęs prie lėktuvo sparno, nuolat leisdavosi į ilgus ir sudėtingus žygius kartu su kariais, fiksavo pirmųjų tarptautinių lietuvių misijų akimirkas Balkanų regione ir Afganistane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius