Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidaroma nauja Miglės Kosinskaitės paroda

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje (Vilniaus g. 41, Vilnius) atidaroma naujausių Miglės Kosinskaitės tapybos darbų paroda.
M.Kosinskaitės parodos kvietimas
M.Kosinskaitės parodos kvietimas. / LTMKM nuotr.

Pasak žurnalistės Vidos Savičiūnaitės, tapytojos M.Kosinskaitės kūrinija tik iš pirmo žvilgsnio atrodo lengvai areštuojama žodžiais. „Sakyti, kad jos kūryba tvinksi, plazdena, intriguoja romantiniu siurrealizmu, reiškia – nepasakyti beveik nieko. Teigiant, kad ji elegantiškai dekoratyvi, veiksminga ir labai asmeniška, esmė pakimba ore. Kaltinimas, kad jos personažai teatrališki, su charakteriu, paslaptingi ir sunkiai auklėjami, – tik vos vos užsimena apie tai, kas svarbiausia. Liudijimas, kad jos tvirtų kompozicijų formai, idėjai ir charakteriui beveik nereikia spalvos drabužių – atskleidžia tik apytikrę tiesą. Akys. Miglės paveikslų personažai visada stebi žiūrovus. Puošnios aukštuomenės damos ir liūdnos juokdarės, gracijos ir medūzos, mąslios ir nerūpestingos koketės, begėdės ir drovuolės, dekadentės, pikų damos ir salomėjos, laisvos ir kompleksuotos, turtingos ir vargšės -- visos turi savo nuomonę apie mus. Jos stebi akylai ir aptarinėja mus savo vidiniais monologais. Tarsi nurenginėja žvilgsniu. Net tada, kai herojės, rodos, užsimerkę ar atsukę mums nugarą. Net užrištomis ar vėduokle gudriai pridengtomis akimis. Net pasislėpę už žirgo, seno virdulio ar kito daikto. Tai paveikslai – dialogo partneriai. Personažų akimis kalbanti tapyba“, – atsiliepė vertintoja.

Darbų pristatymas įvyks gegužės 12-ąją, ketvirtadienį 18 val. Paroda veiks iki birželio 13 dienos.
Šiuo metu Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje veikia dar dvi parodos. Nuolatinė ekspozicija „Iš Teatro, muzikos ir kino muziejaus rinkinių XIX–XX a I pusė“ ir ilgalaikė paroda „Lietuvos kinas. 1909–2009“, kurios metu lankytojai kviečiami kiekvieną savaitę pažiūrėti po kelis lietuviškus vaidybinius ir dokumentinius filmus. Mėnesio filmų sąrašą galite rasti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius